Ara llegint
Un homenatge per sempre a Raixa a les collidores d’oliva

Un homenatge per sempre a Raixa a les collidores d’oliva

Un homenatge per sempre a Raixa a les collidores d'oliva

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, va inaugurar ahir l’Espai Collidores al Centre Serra Tramuntana Patrimoni Mundial ubicat a la finca pública de Raixa, a Bunyola. A l’acte també es va presentar el projecte audiovisual ‘Collint testimonis’ que s’ha realitzat en els municipis de Campanet, Valldemossa, Bunyola, Puigpunyent, Sóller i Fornalutx amb el resultat de sis vídeos en els quals es recullen els testimonis de 57 collidores d’oliva de la Serra.

Cladera va recordar durant l’acte que les collidores ja varen rebre la Medalla d’Honor i Gratitud del Consell de Mallorca l’any 2021, i que en aquell moment només es varen trobar dues collidores. Ara el Consell ha aconseguit localitzar 352 dones que varen collir oliva a la Serra de Tramuntana.

La presidenta va reiterar l’agraïment “per tota la feina feta en els mesos més freds de l’any per preservar la Serra que ara és Patrimoni Mundial en part també gràcies a vosaltres”.

Al mateix temps va destacar el fet que sigui un col·lectiu de dones el que s’ha posat en valor, perquè normalment són els homes els protagonistes de la Història. En aquest sentit va dir que hi hagi un espai collidores a Raixa “perquè aquí quedareu per sempre”.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt