Ara llegint
Galmés anuncia als batles de la Tramuntana la redacció d’una nova Llei Serra

Galmés anuncia als batles de la Tramuntana la redacció d’una nova Llei Serra

Galmés anuncia als batles de la Tramuntana la redacció d'una nova Llei Serra

Els batles i les batlesses de la Serra de Tramuntana varen ser ahir a Raixa per prendre part a la Mesa de Batles i Batlesses de la Serra de Tramuntana, presidida pel president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, en el marc dels actes de celebració del tretzè aniversari de la declaració de la Serra com a Patrimoni Mundial, per part de la Unesco, en la categoria de Paisatge Cultural. A la trobada, també hi varen assistir el conseller de Presidència, Antoni Fuster, el director insular de Serra de Tramuntana, Antoni Solivellas, i el nou gerent del Consorci, Lluís Vallcaneras.

El president Galmés va explicar als representants municipals els principals reptes del Consorci, que passen per revisar el pla de gestió, que data del 2010; aprovar un nou text i iniciar la tramitació de la futura Llei de la Serra, a més d’actualitzar el Sistema d’indicadors.

Per afrontar aquests reptes, i davant de la nova realitat socioeconòmica i turística, el Consell de Mallorca s’adhereix a la Carta Internacional d’ICOMOS sobre el turisme cultural patrimonial. ICOMOS és una entitat no governamental adscrita a la Unesco que l’any 2022 va aprovar una declaració per reforçar la protecció del patrimoni cultural mitjançant una gestió responsable i sostenible del turisme.

Segons va explicar el president «el Consorci tindrà en compte tots els principis i objectius d’aquesta Carta a l’hora de revisar el pla de gestió.D’aquesta manera introduirem polítiques d’acció climàtica i de gestió de visitants basades en la monitorització i la capacitat d’aforament i inclourem els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides».

La Mesa de Batles i Batlesses va aplaudir aquest nou enfocament del Consell de Mallorca que cercar un turisme cultural patrimonial ben planificat i gestionat responsablement per assegurar-ne la protecció i el desenvolupament sostenible, segons varen explicar a la sortida alguns dels batles assistents.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt