Ara llegint
Un retaule viatja de Sóller al seu Port per ornamentar la capella del Carme

Un retaule viatja de Sóller al seu Port per ornamentar la capella del Carme

L’església parroquial de Sant Ramon de Penyafort del Port de Sóller acollirà diumenge la presentació d’un llibre sobre la seva història que coincidirà amb la benedicció de la instal·lació del nou retaule que presideix la capella del Carme, que ha estat traslladat de l’antic oratori de les Escolàpies de Sóller, propietat de l’Ajuntament, que des de fa dècades es trobava en desús.

Els actes començaran a les 11:00 hores, quan hi haurà la presentació del llibre titulat “Història de l’Església del Port de Sóller”, escrit per l’historiador Josep A. Morell. Hi assistirà mossèn Miquel Mulet, antic rector de la Comunitat de Cristians de la Vall de Sóller que serà el qui farà la presentació, i el bisbe Sebastià Taltavull.

A continuació hi haurà la celebració de l’Eucaristia i benedicció del retaule.

En reunió del Consell d’administració, economia i patrimoni de la Comunitat dels Cristians de la Vall de Sóller en 17 de febrer de 2022, s’acordà per unanimitat fer la petició al Bisbe de Mallorca del trasllat del retaule de la capella de les Escolàpies a la capella del la Mare de Déu del Carme o Santíssim del Port de Sóller. Aquesta petició fou avalada per unanimitat el 24 de febrer de 2022 pels membres del Consell Interparroquial. El 18 de novembre de 2022 ve aprovada pel Bisbat de Mallorca.

Seguidament es demanà a l’Ajuntament de Sóller la petició de cessió del retaule a la Parròquia de Sant Ramon De Penyafort del Port de Sóller que ve aprovada l’11 de gener de 2023.

El mes de juliol de l’any 2023 començaren les obres de desmuntatge a la Capella de les monges Escolàpies i el mes d’agost del 2023 començà la restauració a la nova ubicació de l’església del Port de Sóller, que acabaren el mes de febrer del 2024.

El mestre artesà que ha desmuntat, rehabilitat i restaurat el retaule és Fabià Acosta Bota. L’empresa que ha fet el trasllat és JAM Sóller, especialment els germans Amengual. El pintor ha estat Bartomeu Gelabert. L’electricista ha estat Xisco Hernández d’Elèctrica Nomar.

Les despeses inclouen el desmuntatge del retaule a la Capella Antiga de Ses Escolàpies i el muntatge a l’església del Port de Sóller, la rehabilitació i restauració, la feina del pintor i l’estucatge, i la il·luminació de la nova capella. Tot això puja a un total de: 28.500 euros. Totes aquestes despeses han estat finançades per la Parròquia de Sant Bartomeu de Sóller.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt