Ara llegint
Una jornada de recollida de residus marins a Portals

Una jornada de recollida de residus marins a Portals

Una jornada de recollida de residus marins a Portals

Porto Portals ha celebrat aquest cap de setmana l’esdeveniment Blue Marina Clean-Up, una jornada de recollida de residus de la costa que s’emmarca dins les activitats que es duen a terme dins de Blue Marina: el programa de sostenibilitat mediambiental de Porto Portals.

Més de mig centenar de voluntaris han participat enguany a la iniciativa i han sortit al mar amb caiacs i pàdel surfs a netejar la mar. En total s’han recollit 17,5 quilos de residus, principalment microplàstics però també s’han trobat parts d’escales de ferro, llaunes i altres materials tant a la superfície com al fons del mar.

La neteja es va desenvolupar a tota la costa de Portals Nous fins a Illetes. L’Escola de Vela ha posat a disposició dels participants tot el seu material, incloent pàdel surf i caiacs.

Cada any s’aboquen a l’oceà més de 8 milions de tones de plàstics. Els participants de l’Escola de Vela de Puerto Portals recullen uns 350 quilos de residus de la costa cada estiu.

Aquesta acció s’emmarca dins del moviment Blue Marina que Porto Portals ha posat en marxa enguany. Una iniciativa, en col·laboració amb Mar de Fondo, que vol transformar la manera com els treballadors, usuaris i clients es relacionen amb l’entorn. L’objectiu del projecte és convertir Porto Portals en motor de canvi coherent, responsable i conscient amb el medi ambient i situar-lo entre les marines més sostenibles de la Mediterrània.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt