Ara llegint
Sant Antoni intensifica la lluita contra la plaga de serps a Eivissa

Sant Antoni intensifica la lluita contra la plaga de serps a Eivissa

Sant Antoni intensifica la lluita contra la plaga de serps a Eivissa

L’Ajuntament de Sant Antoni de Portmany ha cedit 20 trampes per a serps a l’Institut d’Estudis Eivissencs (IEE) en el marc del conveni de col·laboració entre les dos entitats per al control d’espècies invasores i el pla de xoc contra els ofidis al municipi.

La regidora de Medi Ambient, Platges, Neteja i Benestar Animal, Pepita Torres, va entregrar ahir les gàbies al president de l’IEE, Marià Mayans, amb l’objectiu d’eradicar o minvar el nombre d’ofidis presents a l’illa.

De moment, l’Ajuntament ha cedit 20 trampes que es distribuiran per diferents indrets del municipi, encara que se’n podrà incrementar la quantitat segons la disponibilitat.

Mitjançant aquest acord, l’IEE s’encarrega de la coordinació entre les diferents entitats que col·laboren en el pla de xoc i la població, amb la finalitat de distribuir les trampes i fer la traçabilitat i l’evolució de la invasió. A més, l’IEE du a terme un registre amb la identificació, els tipus i el nombre de serps capturades.

Els ofidis, com a espècies exòtiques a les illes, són l’objectiu d’una estratègia d’eradicació o disminució en nombre, i per això l’Ajuntament de Sant Antoni col·labora amb l’Institut d’Estudis Eivissencs, prioritzant les zones amb més risc per a la conservació de la fauna, la flora o els hàbitats autòctons amenaçats.

La instal·lació de trampes és l’únic mètode segur i selectiu que garanteix la captura únicament de serps, motiu pel qual les gàbies cedides són específiques i indicades per a aquesta finalitat.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt