Ara llegint
Vint alumnes acaben la seva formació agroforestal i de paret seca a Son Amer

Vint alumnes acaben la seva formació agroforestal i de paret seca a Son Amer

Vint alumnes acaben la seva formació agroforestal i de paret seca a Son Amer

La finca de Son Amer ha acollit l’acte de clausura dels dos programes de Formació i Ocupació SOIB Jove s’Ermita IV i SOIB 30 s’Hortet IV, gestionats pel Departament de Medi Ambient, Medi Rural i Esports del Consell de Mallorca en el marc de la convocatòria de subvencions SOIB Formació i Ocupació per a 2022.

El Consell ha contractat vint persones durant onze mesos per formar-los i treballar en aquesta finca pública del terme d’Escorca. Les persones que hi han participat han afrontat amb èxit l’experiència d’aconseguir les competències necessàries per treballar en les empreses del sector agroforestal i de construcció de paret seca, segons han indicat des del Consell. Els participants han rebut formació teòrica al mateix temps que han posat en pràctica els coneixements adquirits treballant i contribuint a mantenir i conservar els espais forestals, agrícoles i elements etnològics de diferents zones de la finca.

El SOIB Jove s’Ermita IV s’ha centrat en l’especialitat formativa de construcció de pedra en sec i els certificats de professionalitat d’activitats auxiliars en conservació i millora de monts i d’aprofitaments forestals. Així, el SOIB 30 s’Hortet IV s’ha centrat en els certificats de professionalitat d’activitats auxiliars en agricultura, activitats auxiliars de conservació i millora de monts i d’aprofitaments forestals.

El director insular de Medi Ambient, Luís Rubí, ha assistit a l’acte de clausura i ha felicitat els alumnes per haver participat en el programa i haver obtingut una certificació que «els facilitarà més oportunitats laborals» i els ha agraït l’esforç i tot el treball realitzat durant aquests onze mesos. Així mateix, ha manifestat la intenció del Consell de Mallorca de continuar desenvolupant aquest tipus de projectes en què el personal que participa es forma i obté una qualificació a la vegada que fa una feina remunerada. Adquireix experiència en un entorn real de treball i millora així la seva ocupació.

Durant la trobada, s’han intercanviat experiències amb els alumnes treballadors i el personal directiu i docent dels projectes. Han valorat l’experiència de manera molt positiva i han explicat que diverses empreses del sector forestal i de pedra en sec ja s’han interessat en els perfils professionals que finalitzen.

El SOIB 30 s’Hortet IV ha estat finançat amb fons del SOIB mitjançant la Conferència Sectorial, mentre que el SOIB JOVE s’Ermita IV ha estat finançat pel SOIB, amb la participació del SEPE, i pot estar cofinançat pel Fons Social Europeu.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt