Ara llegint
Oli d’Eivissa ja ha produït més de 33.500 litres, el 22% més que l’any passat

Oli d’Eivissa ja ha produït més de 33.500 litres, el 22% més que l’any passat

Oli d'Eivissa ja ha produït més de 33.500 litres, el 22% més que l'any passat

La campanya de la IGP Oli d’Eivissa supera ja els 235.928 quilos d’oliva verge recollida i més de 33.500 litres d’oli produïts. Això supposa un augment del 37% i del 22%, respectivament, en relació a la campanya anterior.

S’ha de recordar que la IGP Oli d’Eivissa queda reservada exclusivament per als olis d’oliva verge extra elaborats amb les varietats arbequina, picual i koroneiki, totes soles o en combinació, que en conjunt representen almenys el 90%. El 10% restant pot provenir d’altres varietats inscrites en el registre de varietats comercials.

El nombre d’oliveres que formen part d’aquesta IGP són 55.201, i ocupen actualment una superfície de 218,75 hectàrees.

El conseller Joan Simonet ha avui el trull de Sant Joan a Eivissa per conèixer de primera mà com avança la campanya de recollida d’oliva verge extra emparada baix la IGP Oli d’Eivissa. Juntament amb el director general de Qualitat Agroalimentària i Producte Local del Govern, Joan Llabrés; el director insular de Medi Rural i Marí del Consell d’Eivissa, Joan Marí, i el tinent de batlessa de Sant Joan, Joan Busquets, han pogut comprovar que les dades de producció d’aquest 2023 són molt millors que les de 2022. “Això ha estat degut a dos factors. El primer ha estat la climatologia, que ha estat beneficiosa per l’olivar. I el segon és que ha coincidit, a més, a un bon cicle productiu de l’arbre”, ha afirmat Simonet.

El president de la IGP Oli d’Eivissa, Mariano Tur, ha estat l’encarregat de fer la visita i explicar a les autoritats les xifres positives d’aquesta campanya.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt