Ara llegint
Consell i Bisbat de Mallorca presenten la restauració de tres teles pictòriques del segle XVII i XVIII

Consell i Bisbat de Mallorca presenten la restauració de tres teles pictòriques del segle XVII i XVIII

Consell i Bisbat de Mallorca presenten la restauració de tres teles pictòriques del segle XVII i XVIII

El Consell de Mallorca i el Bisbat de Mallorca han presentat aquest dilluns a la parròquia de Sant Pere de Sencelles, tres teles pictòriques recentment restaurades per la Comissió Mixta que formen les dues institucions.

Les tres obres són olis sobre tela de grans dimensions que representen La Mare de Déu del RoserLa Circumcisió del Bon Jesús i El Bon Pastor. Obres de gran vàlua. La Mare de Déu del Roser i La Circumcisió del Bon Jesús daten de mitjan segle XVIII i varen ser obra de Mateu Ferrer i Jaume Ramonell, respectivament. La tela més antiga és la d’El Bon Pastor, que data del segle XVII i no se’n coneix l’autoria.

El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, i la vicepresidenta i consellera de Cultura i Patrimoni, Antònia Roca, han assistit a la missa de les festes patronals de Santa Àgueda de Sencelles que s’ha celebrat avui a la parròquia de Sant Pere i que ha estat presidida pel vicari episcopal de Patrimoni, Mn Francesc Vicens, i concelebrada pel rector Mn. Josep Adrover i el clergat parroquial. El president ha destacat la feina que es fa, entre les dues institucions, per cuidar el patrimoni històric i artístic de l’illa. 

A l’acte ha cantat la Coral Sor Francinaina i l’agrupació “Es Jonc” ha ballat l’Oferta. A més, com és tradicional, la jornada ha conclòs amb l’homenatge a la dona més major i a la més jove de Sencelles.: na Esperança Ramis Serra, de 99 anys, i na Magina Serra Muntaner, de només un mes.

També s’han beneït les tres teles pictòriques restaurades. Per cert que l’empresa Xicaranda Conservació i Restauració de Béns Culturals, dirigida per Alfredo Claret, ha estat l’encarregada de dur a terme els estudis previs de les obres i també la seva restauració.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt