Ara llegint
El cicle “Descobreix Inca” arranca amb una visita guiada sobre el Call d’Inca

El cicle “Descobreix Inca” arranca amb una visita guiada sobre el Call d’Inca

El cicle "Descobreix Inca" arranca amb una visita guiada sobre el Call d'Inca

L’Ajuntament d’Inca impulsa, un any més, el cicle de visites guiades “Descobreix Inca” per promoure el patrimoni històric i cultural del municipi. Aquesta iniciativa, que es desenvolupa anualment des de l’any 2016, compta amb la col·laboració de la comissió científica de les Jornades d’Estudis Locals, CEP Inca, la Fundació Es Convent i l’associació Paraula. 

«Any rere any, aquest programa s’ha consolidat i tant les conferències com les visites són sempre un èxit de participació. La nostra finalitat és posar de manifest que Inca és una ciutat amb un gran patrimoni amb molts de racons que val la pena descobrir», assenyala la regidora de Cultura, Alice Weber. 

Així doncs, la mecànica del programa inclou una conferència introductòria sobre el tema concret a Sa Capella de la Fundació Es Convent i el pròxim dissabte una visita guiada. Enguany, s’ha ampliat la programació i es recuperen algunes sortides que havien quedat pendents a causa de la pandèmia. D’aquesta manera, el cicle s’adapta a l’inici de curs i es mantendrà actiu des del mes d’octubre fins a juny. 

Per tant, el cicle «Descobreix Inca» arranca ja aquesta setmana amb una conferència i visita guiada sobre el Call d’Inca. Les activitats del mes de novembre versaran sobre el Nou Camp d’Inca i les de desembre sobre les Llegendes. La primera conferència i visita guiada de 2023 es dedicarà al museu i l’arxiu parroquial de Santa Maria la Major. Després, el mes de febrer es farà un recorregut per la memòria negra d’Inca, i el mes de març sobre els siurells i la gerreria. El jaciment talaiòtic de Son Mas de S’Apotecari protagonitzarà les activitats d’abril i els jardins urbans les de maig. Finalment, el programa es tancarà el mes de juny amb una revisió dels edificis del catàleg municipal d’interès artístic. 

El programa complet de les visites guiades «Descobreix Inca 2022» es pot consultar aquí: https://incaciutat.com/descobreix-inca-2022-2023  Totes les activitats són gratuïtes, però cal inscripció prèvia a través de ticketib.com. Després, com en les darreres edicions, s’editarà un llibre amb la informació de totes les visites guiades. 

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt