Ara llegint
El Consell de Menorca presenta el calendari de 2022 dedicat a les frases fetes i les dites populars

El Consell de Menorca presenta el calendari de 2022 dedicat a les frases fetes i les dites populars

Sota el títol «Expressions i dites de ca nostra, Menorca 2022», el Consell Insular de Menorca presenta per a l’any que és a punt d’arribar un calendari elaborat pel Servei d’Assessorament Lingüístic de la institució, amb fotografies de Maite Carles, que vol posar en valor i recuperar algunes de les frases fetes i dites populars que més caracteritzen els parlants de l’illa i que han configurat la personalitat menorquina, perquè una llengua és una forma de veure el món.

«Ser fum de formatjada», «Estar estrets com a pinxes» o «Ser figues d’un altre paner» són algunes de les dites que conté aquest calendari, al costat d’altres que potser sorprendran o que tal vegada s’havien sentit a dir a avis o padrins.

El Servei d’Assessorament Lingüístic del Consell Insular de Menorca està en funcionament des de l’inici de l’etapa d’autogovern i ha participat en el procés de recuperació de la llengua pròpia de Menorca. Actualment, fa un seguiment del procés de normalització de la llengua catalana a l’illa com a llengua històrica del territori i promou accions per fomentar-ne tant el coneixement com l’ús.

Una de les funcions principals del Servei d’Assessorament Lingüístic és vetllar per la correcció lingüística dels textos del Consell Insular i procurar oferir un model de llengua correcte i alhora arrelat al territori, és per açò que té especial cura de promoure i mantenir les peculiaritats del català de Menorca, una part essencial del qual són les frases fetes, dites i refranys, íntimament lligats al nostre entorn i manera de viure.

Els calendaris estaran disponibles a partir del 3 de gener a la seu del Consell Insular a Maó i a les oficines administratives de Ciutadella.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt