Ara llegint
El Conservatori d’Inca recupera l’Escola de ball mallorquí

El Conservatori d’Inca recupera l’Escola de ball mallorquí

El Conservatori d'Inca recupera l'Escola de ball mallorquí

El conservatori municipal de música i dansa Antoni Torrandell d’Inca té la intenció promoure la música tradicional i la cultura popular a través d’una amplia oferta de cursos i tallers. Una de les primeres accions que ha dut a terme el conservatori municipal ha estat la recuperació de l’Escola de ball mallorquí amb la col·laboració de la Revetla d’Inca, l’entitat degana del ball mallorquí a la capital del Raiguer. Així, el conservatori municipal oferirà classes de ball mallorquí, tant per a infants com també per a adults, que estaran impartides pel professor de la Revetla d’Inca, Xisco Dopico.

Per altra banda, el conservatori d’Inca continuarà amb l’oferta de classes de música tradicional de la mà del professor i popular músic Pep Toni Rubio. En aquestes classes s’aprendrà a tocar el flabiol, el tamborino, les xeremies i altres instruments relacionats amb el folk de Mallorca.

Així mateix, el conservatori Antoni Torrandell mantendrà el taller de glosa que duia a terme amb l’associació Glosadors de Mallorca i que continuarà coordinant el glosadors local, Macià Ferrer.

Andreu Caballero, regidor responsable del Conservatori Antoni Torrandell, explica que “volem apropar la música tradicional i la cultura popular a tota la ciutadania. I volem fer-ho de la mà de les persones i les entitats que la mantenen viva dia a dia”. En aquest sentit, Marcelino Minaya, director del Conservatori, apunta que “hem creat el departament de música tradicional dins el conservatori per impulsar i coordinar tota l’oferta formativa de música tradicional i cultura popular”.

El batle Virgilio Moreno ha explicat que “la música i la cultura popular són elements molt dinàmics de la nostra societat. Des de l’Ajuntament d’Inca, i en aquest cas concret des del Conservatori Antoni Torrandell, continuarem treballant i col·laborant amb les entitats per impulsar i mantenir viva la nostra cultura i les nostres tradicions”.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt