Ara llegint
El “Festival Mallorca Jazz sa Pobla” arriba a la XXVIII edició amb una programació de luxe

El “Festival Mallorca Jazz sa Pobla” arriba a la XXVIII edició amb una programació de luxe

Durant tot aquest mes d’agost, sa Pobla escamparà melodies de bon jazz, amb el Festival Internacional de Jazz, a través dels concerts i de nombrosos actes programats per la vint-i-vuitena edició. El “Festival Mallorca Jazz sa Pobla”, forma part d’“Associació PLATAFORMA JAZZ ESPAÑA”, una entitat sense ànim de lucre que reuneix festivals, programadors/es i fires de jazz de tot l’estat espanyol, amb la finalitat de consolidar una xarxa activa de festivals a tot l’àmbit estatal.

Segons els responsables de l’organització, que encapçala, des dels inicis del festival, Pep Crespí, funcionari de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de sa Pobla, amb aquesta nova edició, “es reafirma la voluntat intacta de seguir apostant, tant pel present de l’escena jazzística, com per revisar i reinterpretar el legat del gènere i dels seus mestres.”

La present edició del festival, tindrà un marcat caràcter social i sostenible, ja que s’aplicaran diverses mesures per reduir l’empremta del carboni, a la vegada que la recaptació dels diferents concerts es destinaran a l’associació local “Llar de Memòria”, quina tasca és treballar amb els malalts d’Alzheimer i altres demències.

El concert inaugural del passat dia 26 de juliol a la Plaça Major, amb gran èxit de públic,  el va oferir Isis ‘Apache’ Montero, reconeguda com a primera figura femenina del latin-jazz a Espanya i deixeble d’una de les figures centrals de la música cubana, el pianista Bebo Valdés.                   

El dimarts 2 d’agost, va ser Alfa Mist, pianista, compositor i productor britànic que fusiona la cadència del soul, del jazz i del hiphop instrumental. Un referent de la nova fornada del jazz britànic amb tres discs al mercat, fou el qui va protagonitzar el concert, que va tenir com escenari el Parc de Can Cirera Prim, i que també va complaure plenament al nombrós públic assistent.

El festival continuarà aquest dimarts dia 9, amb el concert de Lucía Fumero Trio, una artista barcelonina que confessa influències de tota mena. El seu univers sonor parteix del folk, però passat pel sedàs del jazz i de la música clàssica, la qual cosa produeix un resultat únic i especialment original. En format trio, presenta una col·lecció de temes, alguns amb lletres i altres de caràcter instrumental, del seu treball “Universo normal”, farcit de música original, plena de vitalitat i aire fresc. El concert serà al Parc Can Cirera Prim, a partir de les 22 hores.

GuadaAlvárez Quintet the Joni MitcchellLetters, protagonitzaran el concert del dimarts 16 d’agost, també al Parc de Can Cirera Prim, a les 22 hores. Els components són: Guadalupe Álvarez Luchia, veu. Toni Brunet, guitarra. José Vera, baix. Josué Santos, piano i saxos. I Edu Olmedo, bateria.

Les cançons de Joni Michel porten, explicant el món i contant-nos què som des de fa més de cinquanta anys. Joni Michel va començar a sentir-se atreta per les sonoritats dels jazz ben aviat. El seu disc de 1974, Court&Spark, ja incorporava elements jazzístics. També va col.laborar amb icones del jazz com, Carles Mingus, PatMetheny, Jaco Pastorius o Wayne Shorter.La veu de GuadaAlvárez, interpretant les cançons de Joni Mitchell, faran brillar un dels repertoris fonamentals del cançoner universal, incorporant elements i sonoritats jazzístiques.

La cirereta o botonada d’or el festival, la posarà, el dimarts 23 d’agost a Can Cirera Prim, Henri Texier Quintet, un dels grans contrabaixistes del jazz contemporani i icona del jazz europeu que representa un dels cims més alts de la creativitat del jazz experimental , ple d’inspiració i capaç d’assolir altes dosis de qualitat. El músic francès de 77 anys, es presentarà en format quintet amb Sébastien Texier (saxo i clarinet), NguyênLê (guitarrq), Gautier Garrigue (bateria) i Emmanuel Borghi (pianao).

Altres activitats

Des de fa disset anys, la programació del Festival Mallorca Jazz Sa Pobla, inclou altres activitats pedagògiques, emmarcades dins el “Seminari Traveling School Play Jazz”. A la present edició proposen una nova iniciativa que convida al gran músic i veterà trompetista de la llegendària Sun Ra Arkestra (1974-1994), professor del Sun Ra Ensemble a la New School de Nueva York. Així, Ahmed Abdulla dirigirà una classe magistral sobre la seva música i la de Sun Ra, que es durà a terme de divendres 12 a diumenge 14 d’agost, al Centre Cultural Sa Congregació.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt