Ara llegint
El programa Gaudeix l’illa ofereix a 30.000 mallorquins estades a hotels i activitats de temps lliure

El programa Gaudeix l’illa ofereix a 30.000 mallorquins estades a hotels i activitats de temps lliure

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, acompanyada del conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, ha presentat avui la nova convocatòria del programa «Gaudeix l’illa» al Monnaber Nou Fincahotel & Spa, un dels establiments beneficiats amb la segona edició la tardor passada.

Es tracta d’un programa de la Fundació Mallorca Turisme pel qual es sortejaran 10.000 bons per gaudir d’estades en hotels i en altres allotjaments turístics i 5.000 per participar d’activitats de temps lliure arreu de Mallorca. Els bons, que són per a dues persones, es poden sol·licitar a partir de l’1 de juny fins al 10 de juny a gaudeix.fundaciomallorcaturisme.net.

La presidenta Cladera ha volgut recordar que «hem estat acompanyant els diferents sectors afectats per les restriccions, amb més de 13.000 ajudes directes i un total de 23 milions d’euros que ja estan en mans dels negocis». Igualment, el Consell ha ajudat els ajuntaments amb la reactivació. Ara, ha explicat, “és el moment d’activar més mesures de reactivació, per seguir ajudant els sectors econòmics de l’illa, lligades a les mesures de desescalada i a la  la recuperació de l’activitat turística” ha expressat la presidenta Cladera. 

“Per això repetim i impulsam amb més força una iniciativa pionera que vàrem dur a terme any passat amb molt d’èxit, multiplicant per tres el pressupost que hi destinam, quintuplicant el número de bonos per arribar a moltes més persones i ampliant els sectors lligats a la reactivació turística que se’n veuran beneficiats”. En aquest sentit, la presidenta ha explicat que “hi ha molts de negocis locals i famílies que ho han passat malament per l’aturada d’activitat turística i per això en aquesta tercera convocatòria incloem les agències de viatges i altres negocis relacionats amb l’activitat turística i temps lliure, activitats molt relacionades amb el turisme que necessiten de reactivació i tendran impacte sobre altres sectors com gastronomia, cultura, esports o patrimoni”.

El conseller Serra ha afegit que el procediment d’inscripció és molt ràpid i, si hi ha més sol·licituds que bons, es procedirà a fer un sorteig. A continuació, “els guanyadors dels bons podran bescanviar-lo a l’agència o a l’establiment turístic que els hagi assignat la Fundació”.

Estades turístiques

Hi ha 10.000 bons per a estades de dues nits per a dues persones, que només hauran d’abonar 50 euros a l’allotjament que els sigui designat. Hi haurà dues modalitats, amb 18 establiments per cada línia:

1) Establiments de mínim 3 estrelles amb més de 50 habitacions que oferiran estades de mitja pensió
2) Establiments amb menys de 3 estrelles, agroturismes, hotels rurals i turismes d’interior que oferiran allotjament i berenar.

“Volem arribar a tota l’illa. Per això, hi haurà 6 establiments de cada comarca (3 de cada tipus de línia): Palma, Tramuntana, Migjorn, Llevant, Raiguer i Pla”, ha explicat el conseller Serra. 

La Fundació abonarà als establiments turístics adherits la quantia de 200 euros per cada bo en concepte de subvenció. Per això, el pressupost previst per subvencionar els allotjaments és de 2 milions d’euros.

Activitats de temps lliure

Com a novetat, aquesta edició del «Gaudeix l’illa» beneficiarà també les agències de viatge que gestionen activitats de temps lliure. Així, se subvencionarà amb 500.000 euros un màxim de 20 empreses d’aquest tipus, que oferiran als guanyadors dels bons activitats valorades en 100 euros com excursions, visites o rutes per llocs emblemàtics, activitats esportives amb monitors, entrades a parcs aquàtics, visites a cellers o finques amb tast de producte de Mallorca, passejos per mar…

En aquest cas, hi haurà 5.000 bons, també per a dues persones, que no hauran d’abonar res. 

Programa nascut el 2020

«Gaudeix l’illa» va néixer l’any 2020 com un programa de vacances en família per als col·lectius que havien estat essencials durant l’estat d’alarma. Emmarcat en el Pla de reactivació econòmica i social del Consell, «Mallorca Reacciona», amb la primera edició es van sortejar estades de tres nits en vuit hotels de l’illa, cada una per a dos adults i dos infants. Com a resultat, 2.396 famílies guanyaren un bo, que es podia bescanviar a partir del juliol de 2020.

Altres 154 famílies (famílies amb infants d’acollida, infants tutelats amb els seus educadors i famílies amb membres amb discapacitat), designades directament per l’IMAS, també se’n van beneficiar.

La segona convocatòria de «Gaudeix l’illa» va sortejar estades de dues nits en 18 establiments de menys de 50 habitacions, per tal de beneficiar altres tipus d’empreses com ara agroturismes o hotels apartament. Es van repartir 625 bons que, en ser per a habitacions dobles, van beneficiar 1.250 persones.

Les persones beneficiàries de les estades, excepte les designades per l’IMAS, havien d’abonar a l’hotel una quantia simbòlica de només 50 euros per tots els serveis inclosos (allotjament i berenar).

Paral·lelament, les dues primeres edicions d’aquest projecte van permetre mantenir els establiments oberts a finals de l’estiu i en temporada baixa, en un any marcat per la pandèmia de la covid-19 i la disminució de turistes.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt