Ara llegint
El quadre “Joanot Colom” de Guillem Morro s’exposa a la Casa de Cultura de Felanitx

El quadre “Joanot Colom” de Guillem Morro s’exposa a la Casa de Cultura de Felanitx

L’Ajuntament de Felanitx, en representació de la Institució el batle Jaume Monserrat ha signat aquest diumenge l’acte de cessió de la pintura titulada «Joanot Colom» realitzada per l’historiador i artista Guillem Morro. El quadre que representa a l’il·lustre felanitxer Joanot Colom, líder de la Germania a Mallorca i Instador del Bé Comú, muntat a cavall estarà exposat al públic a la Casa de Cultura de Felanitx per cinc anys.

Aquesta pintura a l’oli de 200×140 està valorada en 20.000€ Morro ha cedit l’obra per la implicació del poble de Felanitx amb els 500 anys de Germania a Mallorca i la divulgació d’aquest moviment fent conferències, exposicions o presentacions de llibres.

L’Ajuntament de Felanitx recorda en un comunicat que el passat mes d’octubre del 2021, Joanot Colom era proclamat fill predilecte de la Ciutat de Felanitx. Un heroi que defensà la gent contra l’abús dels senyors, un líder que defensà la Justícia i lluità fins a la mort en defensa de les llibertats.

Posteriorment al descobriment del quadre i amb la col·laboració de Felanitx per la Igualtat, es va projectar el documental de la productora Estudi Salom «El crit de les dones. La Germania de Mallorca (1521-1523), una producció cinematogràfica on es recullen sis relats del paper de la dona a la Germania.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt