Ara llegint
Els Blauets de Lluc i l’Escolania de Montserrat canten plegats a la Seu

Els Blauets de Lluc i l’Escolania de Montserrat canten plegats a la Seu

Els Blauets de Lluc i l'Escolania de Montserrat canten plegats a la Seu

Amb motiu del final de curs, l’Escolania del Monestir de Montserrat ha viatjat a Mallorca per conèixer l’illa i compartir uns dies amb els Blauets de Lluc. Amb aquest nou encontre es refermen els vincles històrics i fraterns que sempre han existit entre ambdues formacions de nins cantors.

Han estat fins a tres jornades de convivència que s’han desenvolupat de manera lúdica, fraterna i, també, formativa, tenint com a escenari principal, l’incomparable entorn de Lluc.

En aquest lloc i continuant l’antic costum, cada dia a migdia, s’ha honorat la Mare de Déu amb el cant de la Salve. Ahir dijous, ho feren conjuntament les dues formacions dirigides per Ricard Terradas i Llorenç Castelló. Col·locats els integrants davant la Santa Figura, interpretaren la Salve Montserratina de Jordi Agustí Piqué, el motet Ego sum del P. Narcís Casanoves i el popular Virolai a la Mare de Déu de Montserrat, himne per antonomàsia de la Patrona de Catalunya, que escriví mossèn Jacint Verdaguer i musicà Josep Rodoreda.

I com a colofó de la visita, el capvespre del mateix dia les dues escolanies es traslladaren a la Seu de Mallorca per oferir un concert conjunt amb peces extretes del Llibre Vermell de Montserrat (còdex del segle XIV), Tomás L. de Victoria, S. Legarda, P. Antoni Martorell, Pau Casals, Viola, Vivancos…, i de l’actual organista del Santuari de Lluc, Rafel Riera.

El concert acabà amb tot el públic dempeus per cantar altra volta el Virolai.

Hi assistiren diversos monjos de l’Abadia de Montserrat, una representació del Capítol de la Seu de Mallorca, el prior de Lluc i monsenyor Sebastià Taltavull, bisbe de Mallorca. Aquest, en finalitzar, es dirigí als nins cantors amb paraules d’agraïment i admiració per la seva tasca incansable.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt