Ara llegint
Els grups PASSATGERS BALEARS i SPIN-XO del Col·legi Sant Alfons de Felanitx finalistes d’honor en la categoria d’Actualitat de la segona edició d’AMIC-Directes

Els grups PASSATGERS BALEARS i SPIN-XO del Col·legi Sant Alfons de Felanitx finalistes d’honor en la categoria d’Actualitat de la segona edició d’AMIC-Directes

Els grups PASSATGERS BALEARS i SPIN-XO del Col·legi Sant Alfons de Felanitx finalistes d’honor en la categoria d’Actualitat de la segona edició d’AMIC-Directes

Més de 160 persones d’arreu de les Illes Balears, Catalunya i País Valencià han assistit a l’acte de lliurament de premis de la 2a edició del concurs de creadors de contingut en català, AMIC-Directes, celebrat a La Pedrera (Casa Milà) a la ciutat de Barcelona. Durant l’acte, presentat per l’AMIC i Aitor Muñoz (@LletiVi22), creador de contingut, s’ha reconegut com a finalistes d’honor a dos grups del Col·legi Sant Alfons de Felanitx, d’entre els 24 finalistes, pels seus vídeos en directe realitzats a través de la plataforma de Twitch i en català.

Els alumnes guardonats com a finalistes d’honor dins la categoria d’actualitat són Joan Rosselló, Francesc Aloy, Aitor Guerrero i Miquel Àngel Chilet del grup PASSATGERS BALEARS i Paula Lladó, Neus Sastre, Lucía Moreno, Carlota Vives i Jasmin Marrero del grup SPIN-XO, sumant un total de 9 alumnes  i un docent finalista dins la categoria al premi professor/a més motivador/a, Helena Vicens del mateix Col·legi Sant Alfons de Felanitx.

A més, el tercer premi dins la categoria d’Actualitat ha estat pel grup SOMNISTREAMERS del Col·legi Sant Josep Obrer de Palma, integrat per Steven Jhorel Balboa Fernández, Triana Villanueva Aquino, Alexandra Coraly Huarco Machahua i Royherman Justiniano Rueda per, en paraules del jurat “contagiar-nos el seu esperit nadalenc i simpatia, explicar-nos els seus propòsits de la forma més entretinguda, per fer partícip i protagonista al seu públic del directe i donar els millors consells als seus companys”. Sumant un total de 13 alumnes i dos docents finalistes a les Illes Balears.

Elevada participació

L’acte ha comptat amb els parlaments de Josep Ritort, secretari general de l’AMIC, el qual ha exposat les dades de participació i l’alta implicació d’alumnes i docents en l’edició d’enguany, concretament a les Illes Balears la participació i centres implicats han pujat un 30% respecte a l’edició anterior. Seguidament, Isabel Serrano, vicepresidenta segona de l’AMIC, ha remarcat que “per l’Associació és un repte molt important contribuir a fer més forta la comunicació en llengua catalana en formats que arribin als més joves (…), i ningú millor que els mateixos joves per demostrar que és possible”. A continuació, Ester Franquesa, cap del Servei de Foment de l’Ús del Català de la Secretaria Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, ha posat sobre la taula que “la tecnologia ens ha canviat la manera de relacionar-nos els uns amb els altres. Tot el que fem té un component bàsic que és la llengua (…) ens pensem que som globals, però som locals i la llengua del país on vivim és molt important”.

El grup SOMNISTREAMERS del Col·legi Sant Josep Obrer de Palma.

A més, durant el lliurament de premis s’ha fet un homenatge en record de la lingüista i professora, Carme Junyent, la qual va col·laborar a impulsar la primera edició del concurs conscient de la importància de ser present a la xarxa en català i destacant el seu paper crucial com a referent en l’estudi de la diversitat lingüística i pilar en la defensa de la llengua catalana.

En defensa de la llengua

També han intervingut Elia Periwinkle, artista musical i mentora de la 2a edició d’AMIC-Directes, la qual ha destacat que en un món cada vegada més globalitzat és essencial mantenir viva la nostra llengua i que la producció de contingut en català és una forma de fer-ho efectiu; Mariola Dinarès, periodista i social media manager, qui ha expressat la importància de crear contingut en català a les xarxes i consumir-ne sense cap prejudici i Bet Molina, periodista i creadora de contingut cultural, qui ha parlat sobre la importància del periodisme a les xarxes socials i la bona comunicació que s’hi pot aconseguir, i ha animat als alumnes a continuar creant en català.

L’acte ha comptat amb la presència i han sigut els encarregats d’atorgar alguns dels premis, Ramon Grau, president de l’AMIC i Pau Brunet, vicepresident tercer de l’AMIC i responsable de l’edició digital del diari Regió 7.

El grup SPIN-XO de Sant Alfons de Felanitx.

Primer, segon i tercer premi de la categoria d’E-Sports i Actualitat

El 1r Premi dins la categoria d’E-Sports ha estat pel grup BSM de l’Institut Damià Campeny de Mataró per, segons el jurat, “tenir un discurs clar i entenedor, en un directe que explora diversos gèneres de videojocs i en relata les dinàmiques, involucrant l’espectador en cada moment”. El 2n Premi ha sigut pel grup GAMERS DE LA TERRA CATALANA, del Col·legi Escolàpies Sant Martí – Calassanç de Barcelona, en paraules del jurat “per saber treballar la distribució de diverses càmeres en un directe, conèixer i controlar la temàtica de la qual ens estan parlant”. I el 3r Premi ha estat atorgat al grup BOIXOS de l’Institut Almatà de Balaguer, en paraules del jurat “per informar i portar a debat el futbol d’una forma entretinguda i respectuosa”.

En la categoria d’Actualitat, el 1r Premi ha sigut pel grup MAWA del’Institut Damià Campeny de Mataró per “utilitzar i pensar en la majoria dels recursos que es poden fer servir en un directe”. El 2n Premi ha estat atorgat al grup MELOMANIA de l’IES Berenguer Dalmau de Catarroja,en paraules del jurat “per un discurs coherent, una bona estructura de programa i una qualitat tècnica excepcional”, i el 3r Premi, lliurat de forma ex aequo, pel grup SOMNISTREAMERS i també pel grup XAFICAT de l’Institut Almatà de Balaguer, en paraules del jurat “per presentar-nos un directe molt complet, treballat prèviament i on s’ha fet un bon ús de totes les possibilitats i aspectes tècnics que ens ofereixen les plataformes de streaming”.

D’altra banda, també s’ha volgut destacar la gran implicació i feina darrera de la figura dels docents a l’hora d’engrescar als alumnes i participar en aquesta 2a edició del concurs. Entre els 13 docents finalistes, dues de les Illes Balears, s’ha lliurat el premi de forma ex aequo a la professora més motivadora a Alba Rosaleny Madero-Candelas de l’IES Berenguer Dalmau de Catarroja, Noelia Hernández Manzanares de l’Institut Miquel Martí i Pol de Cornellà de Llobregat i a Montse Vidal Jordana de l’Institut Almatà de Balaguer.

Organitza AMIC IB, “compromís amb l’educació”

L’AMIC IB, Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació de les Illes Balears, representa a més de seixanta-quatre mitjans impresos, digitals i audiovisuals de proximitat, temàtics i generalistes fortament arrelats arreu del nostre àmbit territorial, que conjuntament arriben a una tirada en premsa 40.000 exemplars, mentre que en digital superen els 5.500.000 de navegadors únics mensuals.

L’Associació vol donar continuïtat i potenciar aquesta nova iniciativa perquè els joves aprenguin a crear en català i amb la voluntat de promoure la creació en noves plataformes digitals, perquè forma part del seu compromís amb l’educació, la joventut i la creació.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt