Ara llegint
Jeroni Mas guanya el V Certamen Art Jove de poesia Salvador Iborra

Jeroni Mas guanya el V Certamen Art Jove de poesia Salvador Iborra

Jeroni Mas guanya el V Certamen Art Jove de poesia Salvador Iborra

El mallorquí Jeroni Mas Fiol ha guanyat el V Certamen Art Jove de poesia Salvador Iborra amb el poemari Castigar la fera, que es publicarà aquest hivern amb Viena Edicions. El premiat, a més, rep l’aportació econòmica de 2.000 euros. El certamen el convoquen anualment l’Institut Balear de la Joventut (IBJOVE) de la Conselleria d’Afers Socials i Esports juntament amb l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC) i l’Agència Catalana de la Joventut.

Jeroni Mas Fiol (Palma, 2002) és poeta, va ser finalista del IV Certamen Art Jove de poesia i participa activament en la vida cultural de Mallorca i Barcelona. També és coautor del podcast «N’hi n’hi» sobre literatura amb Martí Grimalt i Sofia Lozano.

El lliurament del premi ha tengut lloc aquest cap de setmana passat a Barcelona, a la Fundació Joan Brossa-Centre de les Arts Lliures. Conduït per Carla Fajardo, poeta i finalista de la primera edició, l’acte va consistir en un recital amb els 11 finalistes acompanyats per Jansky, el grup també mallorquí d’electrònica format per Laia Malo i Jaume Reus. El director de l’IBJOVE, Tià Lliteres, hi ha assistit.

Els finalistes Germán Bartolomé Cerdà, Victor Benavides, Martí Berlanga Mascuñán, Josep Maria Codina Tobías, Aina Garcia-Carbó, Paül Herrera, Ferran Pi Planas, Adrià Puértolas Pérez, Albert Rabell Hernández i Clara Soberats Garau van llegir els seus versos acompanyats de la música de Jansky, amb qui ja varen compartir un taller durant la formació del premi. El darrer a fer-ho va ser el guanyador Jeroni Mas Fiol. L’escriptor mallorquí Sebastià Portell, president de l’AELC, va ser qui va anunciar el guanyador.

Del premi, el jurat n’ha destacat «la contundència lírica i la cohesió del text». El jurat l’han format Laia Martínez López, Antoni Clapés, Maria Antònia Massanet, Carles Rebassa, Enric Viladot (editor de Viena), Natàlia Rabassa (Institut Balear de la Joventut) i Marta Vilardell (Agència Catalana de la Joventut) amb veu però sense vot.

Un dels objectius i dels atractius del premi és l’articulació d’un espai de formació que faciliti dinàmiques de coneixement, d’interrelació i de debat entre els finalistes i amb altres escriptors. Enguany els onze joves van assistir a una formació a Binissalem, Mallorca, del 14 al 16 d’octubre. Aquest passat cap de setmana també l’han compartit plegats a Barcelona, amb una estada en un alberg de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials a Catalunya, i assistint a activitats com la celebració dels cinc anys de «Lectures en ruta».

A més a més, els finalistes tendran accés a un mentoratge en grup i en privat per treballar aspectes dels seus poemaris amb Sònia Moll, David Caño i Marc Romera.

L’Institut Balear de la Joventut (IBJOVE) juntament amb l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC) i l’Agència Catalana de la Joventut convoquen anualment el Certamen Art Jove de poesia Salvador Iborra, en homenatge al jove poeta valencià assassinat el 2011. El premi vol ser una eina de professionalització, a banda d’esperonar i fomentar la literatura en llengua catalana.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt