Ara llegint
“La cabellera de Posidó”, la nova obra sobre la posidònia d’Albert Herranz

“La cabellera de Posidó”, la nova obra sobre la posidònia d’Albert Herranz

"La cabellera de Posidó", la nova obra sobre la posidònia d'Albert Herranz

Anònima i desconeguda per la majoria, la posidònia té un paper fonamental en la biodiversitat marina, de la qual l’espècie humana ha pogut fruir i alimentar-se. Aquesta planta modela els paisatges de la costa, dona protecció i aliment a multitud d’espècies i és una gran aliada en la lluita contra el canvi climàtic gràcies a la seva gran capacitat d’absorció de diòxid de carboni. Les praderes de posidònia, talment un bosc submergit format durant segles que només viu a la Mediterrània, també són part de la cultura pels usos que li han donat els habitants de les dues ribes de la nostra mar.

Amb ulls curiosos, Albert Herranz recull el testimoni d’experts i investigadors i se submergeix en la història fascinant de la posidònia gràcies a l’obra «La cabellera de Posidó», un viatge d’anada i tornada en forma d’assaig capaç d’explicar els diversos caires d’una planta que pot ser considerada el pulmó mil·lenari de la Mediterrània.

La direcció general d’Espais Naturals i Biodiversitat ha col·laborat en l’edició de l’assaig «La cabellera de Posidó», publicat recentment per la nova editorial Moll, en el marc de la col·lecció «Manuals d’introducció a la naturalesa».

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha valorat «de manera molt positiva el fet que des de la conselleria es doni suport a iniciatives com aquesta, que acosten a la ciutadania els valors ecològics de la posidònia i la necessitat de mantenir-la en un bon estat de conservació».

Albert Herranz Hammer, nascut el 1970 a Estocolm però resident a les Illes Balears, és escriptor i guionista. Ha traduït grans obres de la literatura sueca i ha escrit diverses obres en català, suec i castellà de poesia, narrativa i teatre. A «La cabellera de Posidó» recull el testimoni d’experts i investigadors i se submergeix en el fascinant mon de la posidònia. Amb una visió periodística que contribueix a la difusió dels diferents projectes de recerca entorn a la preservació de la posidònia, l’autor realitza «un viatge d’anada i tornada en forma d’assaig capaç d’explicar els diversos caires d’una planta que pot ser considerada el pulmó mil·lenari de la Mediterrània», segons en destaquen els editors.

La posidònia té un paper fonamental en la conservació de la biodiversitat marina de la mediterrània i, especialment, de les Illes Balears on es concentren gairebé la meitat de les praderes de l’Estat. Aquesta fanerògama marina modela els paisatges de la costa, dona protecció i aliment a multitud d’espècies i és una gran aliada en la lluita contra el canvi climàtic gràcies a la seva gran capacitat d’absorció de diòxid de carboni. Les praderes de posidònia, talment un bosc submergit format durant segles que només viu a la Mediterrània, també són part de la cultura pels usos que li han donat els habitants de les dues ribes de la nostra mar.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt