Ara llegint
La UIB comença la construcció d’un nou edifici que acollirà els estudis d’Infermeria, Fisioteràpia i Psicologia

La UIB comença la construcció d’un nou edifici que acollirà els estudis d’Infermeria, Fisioteràpia i Psicologia

La Universitat de les Illes Balears i el Govern de les Illes Balears han posat avui dematí la primera pedra de l’edifici Interdepartamental al campus universitari. Aquesta construcció forma part de la planificació del tram regional del programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). El novembre de 2018 es va formalitzar el conveni de col·laboració entre el Govern i la Universitat per construir-lo. L’edifici Interdepartamental acollirà els estudis de Psicologia, Infermeria i Fisioteràpia, i solucionarà la manca d’espai per a aules, laboratoris i despatxos.

L’arquitecte Antoni Barceló ha explicat el projecte d’un edifici, que assumeix, amb flexibilitat, tant la distribució interna d’usos com el paper urbà en el conjunt docent i adopta la forma d’un prisma regular, compacte i neutre. Serà un edifici lleuger, compacte, flexible, eficient i econòmic.
 
El projecte dels arquitectes Antoni Barceló i Bàrbara Balanzó, de l’estudi d’aquitectura Barceló Balanzó Arquitectes, preveu l’edifici com un sistema autònom d’estalvi energètic i descentralitzador de la distribució energètica local. Es potencien els sistemes passius i senzills. Es projecta una edificació de baixa tecnificació, que arriba a una alta eficiència ambiental partint d’estratègies de disminució de la demanda energètica i d’utilització de sistemes estructurals i constructius econòmics.

 A la planta baixa, s’hi ubicaran bàsicament aules, l’aula de graus, un menjador per a estudiants, els serveis administratius i de gestió, i altres serveis per a la comunitat universitària.

A la primera planta, hi haurà aules de dimensió mitjana i petita, i laboratoris.

A la segona planta, s’hi habilitaran els despatxos dels professors dels departaments d’Infermeria, Fisioteràpia i Psicologia.

Han presidit l’acte Francina Armengol, presidenta del Govern de les Illes Balears; i Llorenç Huguet, Rector de la Universitat de les Illes Balears. També hi han assistit Miquel Company, conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura; Martí March, conseller d’Educació i Formació Professional, i altres membres del Govern; Bartomeu Llinàs, president del Consell Social de la UIB; i membres del Consell de Direcció de la UIB, els degans i directors de departament de les Facultats de Psicologia i d’Infermeria i Fisioteràpia, i directius de l’empresa adjudicatària de les obres, OHL. 

@Foravila_IB
#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt