Ara llegint
La UIB crea una Càtedra dedicada als Estudis Urbans i a la gentrificació

La UIB crea una Càtedra dedicada als Estudis Urbans i a la gentrificació

La UIB crea una Càtedra dedicada als Estudis Urbans i a la gentrificació

La Universitat de les Illes Balears acaba de crear una nova càtedra dedicada a generar debat, cercar respostes i obrir línies de recerca sobre els processos urbans a les Illes Balears. La Càtedra d’Estudis Urbans ha estat creada amb el suport del Govern de les Illes Balears amb l’objectiu de desenvolupar iniciatives que fomentin la innovació, la formació i la recerca en temes urbans de les ciutats de les Illes Balears.

L’activitat de la Càtedra se centrarà en l’organització de cicles de conferències i de seminaris, així com la convocatòria de beques i premis d’investigació sobre estudis de la ciutat i els processos urbans a les Illes Balears. La Càtedra la dirigeix el doctor Jesús M. González Pérez, catedràtic de Geografia de la UIB.

La ciutat, al centre del debat

Des de principis de la dècada de 2010, un dels principals debats territorials, mediàtics i, fins i tot, polítics a les Illes Balears és fonamentalment de tipus urbà, és a dir, sobre l’impacte que tenen activitats econòmiques (turisme i immobiliari sobretot) i fenòmens globals de naturalesa molt diversa a la ciutat: desigualtat urbana, gentrificació, empobriment, fragmentació, segregació, preu i accés a l’habitatge, etc.

Les relacions entre activitats turístiques i espais urbans són nombroses, des de les polítiques sectorials turístiques (amb implicacions importants en els espais urbans) fins a les conseqüències de l’activitat turística en els processos sociourbans. D’acord amb la nombrosa literatura científica que hi ha al respecte, el turisme ha estat l’element principal en la construcció, l’evolució i les dinàmiques més recents de les ciutats de les Illes Balears. 

Foto: Pexels

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt