Ara llegint
L’alumne menorquí Kevin Llopis, brillant a les olimpíades de formació professional d’Àustria

L’alumne menorquí Kevin Llopis, brillant a les olimpíades de formació professional d’Àustria

L’alumne menorquí Kevin Llopis ha aconseguit la tretzena posició a les olimpíades de formació professional Worldskills 2022 celebrades aquesta setmana a Salzburg (Àustria) a l’skill d’Instal·lacions Elèctriques. En aquesta edició, que ha comptat amb un alt nivell competitiu, Llopis ha competit amb alumnes de 24 països de tot el món: Unió dels Emirats Àrabs, Kazakhstan, Hong Kong, Xina, Filipines, França, Japó, Canadà, Namíbia, Corea, Índia, Iran, Sud-àfrica, Països Baixos, Regne Unit, Àustria, Alemanya, Mongòlia, Suïssa, Noruega, Hongria , Vietnam, XinaTaipei i Xina.

Avui diumenge s’han lliurat els premis de les darreres 7 modalitats del mundial d’Skills 2022 entre les que es trobava la d’Instal·lacions Elèctriques a la que Kevin Llopis representava Espanya. Llopis ha estat acompanyat per representants del Ministeri d’Educació i Formació Professional i per una delegació balear encapçalada pel director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors, Antoni Baos, qui ha destacat el bon paper que ha representat l’estudiant en aquest mundial.

Baos ha dit que “estic convençut que tenim molt bones possibilitats per a l’europeu que es celebrarà el mes de setembre a Polònia i on hi aniran els nostres dos alumnes, Elsa Delgado que ja va fer una gran participació a l’skill de Servei de Bar i Restauració i en Kevin Llopis per a instal·lacions elèctriques”.  

Cal destacar que és la primera vegada que Espanya participa al mundial dels skills amb representants de les Illes Balears. “Es tracta d’una competició d’altíssim nivell en la que tot es juga per petits detalls, amb delegacions que fa molts d’anys que hi participen. Hem pres bona nota d’aquells aspectes en els que hem de treballar per anar a l’europeu encara més ben preparats”.

La competició Worldskills Special Edition 2022 s’ha organitzat a 15 països i regions arreu del món després de la cancel·lació de Worldskills Xangai 2022 a causa de la pandèmia. En aquest sentit, s’han dut a terme seixanta-dues competicions d’habilitats durant dotze setmanes, entre el 7 de setembre i el 26 de novembre de 2022.

El Messezentrum Salzburg ha acollit les competicions dels skills de: Instal·lacions elèctriques, Control industrial, Obra de paleta, Obres de construcció de formigó, Tecnologia de Vehicles Pesants, Transport de càrrega i Tecnologia de laboratori químic.

La competició d’instal·lacions elèctriques s’ha realitzat durant 3 dies. En aquests dies el competidor ha de demostrar les seves habilitats dissenyant i instal·lant sistemes elèctrics en tota mena de projectes comercials, residencials i industrials, realitzant manteniment i reparacions de manera segura i ràpida.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt