Ara llegint
Les Illes Balears rebran 28 milions d’euros per a digitalització, reforç escolar, materials didàctics i orientació per a alumnat vulnerable

Les Illes Balears rebran 28 milions d’euros per a digitalització, reforç escolar, materials didàctics i orientació per a alumnat vulnerable

El conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, va assistir ahir a la reunió de la Conferència Sectorial d’Educació celebrada a Madrid amb la presidència de la ministra d’Educació i Formació Professional, Pilar Alegría. En el decurs de la reunió es va aprovar la distribució i criteris de repartiment de crèdits de Cooperació Territorial per valor de 1.486.610.939,26 euros dels quals, 1.398.051.329 euros, provenen dels components 19, 20 i 21 del Mecanisme de Recuperació, Transformació i Resiliència (MRR).

En concret, a Balears li corresponen un total de 28.325.268 euros. Cal destacar que una part important d’aquesta partida, 22.507.055 euros, es destinarà a la digitalització del sistema educatiu, dels quals la principal partida, de gairebé 19 milions, serà per a aules digitals.

Martí March ha destacat que “aquesta inversió suposarà una passa de gegant per a assolir els objectius de digitalització que ens hem marcat a les Illes Balears per als propers anys”. El conseller ha anunciat que en els propers dies s’oferirà informació més detallada de la distribució d’aquests fons a l’àmbit de les Illes.

Per altra banda, 4.010.277 d’euros es destinaran al Programa de reforç escolar PROA+, 695.271 euros al finançament de llibres de text i de materials didàctics i  842.735 euros a la creació d’unitats d’acompanyament i orientació personal i familiar de l’alumnat educativament vulnerable.

El repartiment dels fons es fa en funció d’una sèrie de criteris que inclouen l’alumnat escolaritzat i la dispersió de la població i insularitat. En funció dels programes, es combinen amb criteris més específics com el nombre de centres i unitats escolars, el de llars sense dispositius digitals, la taxa de risc de pobresa, el nivell d’estudis de la població de 25-64 anys, la taxa d’idoneïtat als 15 anys, la taxa d’abandonament prematur de l’educació i formació, la taxa d’escolaritat de 0 a 2 anys i la població de 0 a 2 anys.

A la reunió de la Sectorial la ministra va presentar a informe l’Avantprojecte de Llei Orgànica d’Ordenació i Integració de la Formació Professional, que abans d’ahir també havia passat per la Sectorial del Sistema de Qualificacions i Formació Professional per a l’Ocupació. Quant a la Llei, Martí March ha valorat “com a un element importantíssim i imprescindible aquesta normativa que facilitarà que la FP ocupi el lloc de rellevància que ha de tenir. És una llei de país que ha de contribuir a la transformació económica de la nostra comunitat i ha de posibilitar un pacte polític, educatiu, econòmic i social”.

La ministra va agrair a totes les administracions l’esforç realitzat per haver mantingut les escoles segures durant el curs passat i ha proposat una nova reunió a finals d’agost per ajustar les mesures de prevenció davant l’inici del curs escolar i l’evolució en aquell moment de la pandèmia.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt