Ara llegint
L’investigador Jaume Flexas es manté entre els científics més influents des del 2014

L’investigador Jaume Flexas es manté entre els científics més influents des del 2014

L'investigador Jaume Flexas es manté entre els científics més influents des del 2014

Un investigador de la Universitat de les Illes Balears apareix de manera ininterrompuda des de l’any 2014 entre els científics més influents del món. És el doctor Jaume Flexas Sans, catedràtic de Fisiologia Vegetal i membre del grup de recerca en Biologia de les Plantes en Condicions Mediterrànies (PLANTMED) i de l’Institut d’Investigacions Agroambientals i d’Economia de l’Aigua (INAGEA).

El doctor Flexas ha aconseguit mantenir-se al llarg d’aquests 10 anys en el prestigiós rànquing Highly Cited Researchers que publica Clarivate. Una fita compartida només per altres 10 científics que han treballat en institucions de recerca de l’Estat espanyol aquests anys.

Deu anys d’articles altament citats

Aquesta fita suposa un mèrit destacable justament per la manera com es calculen els investigadors que han d’entrar a la llista de Highly Cited Researchers cada any: es computen els articles de què són autors o coautors i que es troben entre els més citats dels que s’han publicat, precisament, en els darrers 10 anys.

Això significa que per a l’elecció dels investigadors que han format part de la llista de 2023 no s’ha tingut en compte cap dels articles altament influents que contribuïren a elaborar la llista de fa 10 anys. Així, els investigadors que s’han mantingut en el rànquing ho han aconseguit perquè durant aquest període han seguit publicant un nombre destacat de nous articles altament citats. En definitiva: han aconseguit mantenir-se durant 10 anys consecutius en el punt àlgid de la rellevància i l’actualitat científiques.  

A la llista de 2014 varen aparèixer un total de 48 investigadors amb afiliació professional en institucions de recerca espanyoles. D’aquests, només 10 acompanyen el doctor Jaume Flexas entre els que han aparegut de manera ininterrompuda en el rànquing Highly Cited Researchers durant aquests 10 anys.

Investigadors de la UIB en el rànquing HCR

Des de la creació de la versió actual d’aquest rànquing, l’any 2014, hi ha set investigadors de la UIB o d’algun dels seus instituts de recerca que han aconseguit la fita de situar el seu nom en aquesta prestigiosa llista. Són els doctors Carlos Duarte, Antoni Sureda, Ramon Rosselló, Hipólito Medrano, Miquel Ribas, Jeroni Galmés i Jaume Flexas. Els quatre darrers són investigadors del grup de recerca en Biologia de les Plantes en Condicions Mediterrànies (PLANTMED) i de l’Institut d’Investigacions Agroambientals i d’Economia de l’Aigua (INAGEA). En l’edició de 2023, com ja va passar l’any anterior, únicament hi apareixen el doctor Antoni Sureda i el doctor Jaume Flexas.

La importància del rànquing

El rànquing Highly Cited Researchers de Clarivate reconeix cada any, aproximadament, un de cada 1.000 investigadors del món com els més influents de l’any en la comunitat científica, i el nombre d’investigadors que cada universitat té en aquest rànquing té un pes molt elevat en la posició que la institució acaba ocupant en el Rànquing de Xangai de les millors universitats del món.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt