Ara llegint
Litore Quartet guanya el Certamen de Grups de Cambra Art Jove 2022

Litore Quartet guanya el Certamen de Grups de Cambra Art Jove 2022

Litore Quartet està format per Sira Pellicer Faus (saxofon alt); Jaime Estevez Moreira (saxofon soprà); Hugo Lomba Fernández (saxofon tenor) i Miquel Flores i Mula (saxofon baríton). Ha estat el guanyador del Certamen de Grups de Cambra Art Jove 2022 que convoca la Conselleria d’Afers Socials i Esports, a través de l’Institut Balear de la Joventut (IBJOVE), i en col·laboració amb l’ Ajuntament d’Inca.

El segon premi, dotat amb 600 euros, ha estat per Música d’Elles, i el tercer premi, dotat amb 400 euros, per a Piano Quartet. Una menció especial, sense dotació econòmica, ha estat per al Trio Elader.

El certamen s’ha celebrat aquest diumenge, dia 19 de juny, a les 20 h, al claustre de Sant Domingo d’Inca, en el marc del prestigiós Festival Inclàssic. El grup guanyador rebrà 2.000 euros en metàl·lic i 2.000 euros més per dues actuacions (cadascuna dotada amb 1.000 euros): una en el marc de la Fira B! de 2023 i l’altraen un festival de prestigi reconegut, preferentment a les Illes Balears.

Els 3.000 euros restants del certamen es destinaran a pagar actuacions del guanyador i dels altres tres finalistes. 

El jurat, presidit per Marcel·lí Minaya, director del Conservatori Professional de Música d’Inca i, com a secretària, Natàlia Rabassa, coordinadora d’Art Jove, ha estat format per Xavier Barceló, coordinador de l’àrea de Música de l’Institut d’Estudis Baleàrics, Magí Garcies, pianista, i Catalina Roig, flautista i professora del Conservatori Superior de Música i Dansa de Mallorca.

A l’acte, hi ha assistit Tià Lliteres, director de l’IBJOVE, i Alice Weber, delegada de Cultura de l’Ajuntament d’Inca, i ha comptat també amb l’actuació de la saxofonista Sira Pellicer, acompanyada al piano per Albert Colomar, guanyadora del certamen de Solistes del programa cultural Art Jove 2021.

Per ordre d’actuació hi han participat:

En primer lloc, Música d’Elles amb Laura Serra Marín (piano); Maria Mercè Medina Estelrich (flauta) i Paula Martos Isidoro (violonchel). Ha interpretat: Trio Op.45, primer, segon i quart moviment de Louise Farrenc.

En segon lloc, el Trio Elader, format per Miguel Gerardo Perelló Alfaro (flauta); Adrián Medina Sánchez (guitarra) i Antoni Borderia Tormo (corn anglès). Ha interpretat: Ecloghe de Mario Castelnuovo-Tedesco.

A continuació, Piano Quartet, format per Jordi Romero Salvà (viola); Esperança Recio Tugores (violí); Mario Lucht (piano) i Maya Maria Szafranska Olejniczak (violoncel). Ha interpretat: Op 47, primer i tercer moviment de Robert Shumann.

Per acabar, el Litore Quartet, format per Sira Pellicer Faus (saxofon alt); Jaime Estevez Moreira (saxofon soprà); Hugo Lomba Fernández (saxofon tenor) i Miquel Flores i Mula (saxofon baríton). Han interpretat: Andante et Scherzo d’Eugene Bozza, “Ciudades” Sarajevo y Tokio de Guillermo Lago.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt