Ara llegint
Manacor reconeix la tasca dels joves que enguany han fet ballar la Mulassa

Manacor reconeix la tasca dels joves que enguany han fet ballar la Mulassa

L’Escola Municipal de Mallorquí de l’Ajuntament de Manacor ha reconegut la tasca dels mulassers i mulasseres que feren ballar la Mulassa de Manacor a les festes de Sant Jaume. En l’edició d’enguany la Mulassa ha pogut tornar a ballar pels carrers de Manacor, el dia de la Crida, dia 18 de juliol, i també dia 24, dia de l’Encamisada. La festa ha tornat a ser enguany com era abans de la Covid-19 i centenars de persones s’han pogut aplegar per seguir la Mulassa.

Aquest 2022 els assajos s’han obert a la ciutadania i s’ha comptat amb tres noves mulasseres: Núria Martín García, Cati Sureda Parera i Joana Maria Ferrer Perelló. La resta de mulassers i mulasseres han estat Antoni Grimalt Brunet, Joaquin Sabater Romero, Lluís Forteza Llull, Antoni Nadal Fullana, Petra Maria Llull Cabrer, Joan Miquel Truyols Mas, Maria Montserrat Amer Ribot i Sebastià Riera Pocoví, que ha estat un any més el coordinador de la Mulassa de Manacor.

A l’acte d’agraïment hi han assistit el batle de Manacor, Miquel Oliver, el delegat de Política Lingüística, Sebastià Llodrà, i el coordinador de la Xaranga que acompanya la Mulassa, Lau Puig, que han entregat un obsequi als mulassers i mulassers, una cistella amb productes d’alimentació de proximitat.

Sebastià Llodrà ha destacat la feina que fa aquest grup de joves per donar vida a aquest element de la cultura popular manacorina. El batle, ha expressat l’emoció de molts de manacorins i la seva pròpia per haver vist complert el desig, que manifestà a l’acte d’agraïment de l’any passat, de poder tornar a viure la Mulassa, els seus balls i les seves cançons sense restriccions ni pandèmies.

El coordinador de la Mulassa de Manacor, Sebastià Riera, ha agraït a l’Escola de Mallorquí i a l’Ajuntament la confiança, les paraules de reconeixement i totes les gestions que han fet possible veure ballar de nou aquest 2022 la Mulassa de Manacor.

La Mulassa de Manacor és una bèstia elaborada amb l’objectiu de revifar la festivitat de St. Jaume, patró de Manacor. Després de descobrir que antigament per les festes de Sant Jaume se sortejava una mula, la qual era endiumenjada i passejada pels carrers del poble, representants de l’Associació d’Amics de l’Escola de Mallorquí varen proposar a l’Escola recuperar aquesta tradició.

L’any 2015 la Mulassa va sortir per primera vegada a les festes de St. Jaume de Manacor. Des del 2016, la Mulassa és propietat de l’Ajuntament de Manacor, que la custodia i vetla per les seves dues sortides anuals a través de l’Escola de Mallorquí.

Actualment, Mulassa, mulassers i músics surten dos dies el juliol: el dia de la Crida de St. Jaume i el dia de l’Encamisada. Executen dos balls diferents, tot fent un recorregut pels carrers del poble de Manacor. L’acompanyen 8 mulassers, que són els portadors de la bèstia, i una colla de músics.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt