Ara llegint
Marratxí declararà la campiona Cata Coll Filla Predilecta del municipi

Marratxí declararà la campiona Cata Coll Filla Predilecta del municipi

Marratxí nomenarà la campiona Cata Coll com a Filla Predilecta del municipi

L’Ajuntament de Marratxí ha anunciat avui dematí que nomenarà a la portera de la selecció nacional femenina de futbol, la portolana Cata Coll, Filla Predilecta del municipi, després de proclamar-se campiona del món el passat diumenge a Austràlia. Així ho ha dit el batle, Jaume Llompart, que ha indicat que el Consistori ha iniciat ja l’expedient corresponent, que s’haurà d’aprovar al plenari municipal.

Cata Coll es convertirà en la primera Filla Predilecta del municipi de Marratxí, després d’aprovar-se el mes de març passat el Reglament Regulador per a la Concessió d’Honors i Distincions. Aquest reglament recull tres figures: fill o filla il·lustre, fill o filla predilecta i fill o filla adoptiva.

La distinció de fill predilecte es concedeix a persones que “a més d’haver nascut al municipi de Marratxí i haver viscut com a mínim un terç de la seva vida al municipi, ha desenvolupat, en qualsevol aspecte de l’activitat humana, una tasca exemplar i poc comú”, segons estableix el reglament.

A més, l’Ajuntament ha sol·licitat al Consell de Mallorca que se li lliuri la Medalla d’Honor i Gratitud de l’Illa de Mallorca.

S’ha de recordar que l’any passat l’Ajuntament de Marratxí va canviar la denominació del camp municipal de futbol de Son Caulelles perquè passàs a dur el seu nom.

La carrera al municipi

Cata Coll va iniciar la seva carrera esportiva amb tan sols sis anys en l’Sporting Sant Marçal, equip que la va veure donar els seus primers gols. El municipi li ha retut homenatge a la portera posant el seu nom al camp de futbol de l’equip de Pòrtol, que des de 2021 du el nom de Camp Municipal de Futbol Són Caulelles – Cata Coll.

Marratxí rebrà aquest diumenge horabaixa la futbolista amb un acte d’homenatge i reconeixement especialment dedicat a la portolana per haver fet història en el futbol en l’àmbit mundial.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt