Ara llegint
Medi Ambient edita una guia sobre fruits i llavors que es poden trobar al bosc balear

Medi Ambient edita una guia sobre fruits i llavors que es poden trobar al bosc balear

El servei de Gestió Forestal de la conselleria de Medi Ambient i Territori ha elaborat una nova publicació de la col·lecció de la Guia dels Boscos de les Illes Balears, aquesta vegada dedicada a les llavors. Amb el nom ‘Guia dels Fruits i les Llavors dels Boscos de les Illes Balears’, els tècnics del Servei i l’equip de Xarxa Forestal recopilen, en aquest document, informació sobre el cicle de les llavors i les funcions que desenvolupen.

L’objectiu de la guia és estendre el coneixement del món dels fruits i les llavors de manera extensa i didàctica, ja que aquestes estructures són els estadis més importants en el cicle de reproducció i conservació de les espècies forestals. A més, són elements bàsics de l’alimentació d’éssers vius.

La guia detalla com es formaren els primers fruits i llavors, i com aquestes donaren lloc a l’aparició de plantes. També inclou apartats sobre la dispersió, la germinació, el banc de llavors del Centre Forestal de les Illes Balears (CEFOR) i un glossari de conceptes relacionats.

A més, proposa activitats per assolir els coneixements explicats i una làmina dels fruits i llavors de les principals espècies arbrades i de matolls de les Illes Balears, com el pi, l’alzina, l’ullastre, la savina, la mata, la murta, l’olivella i l’arbocera.

L’edició consta de mil exemplars que seran distribuïts per centres escolars i biblioteques públiques.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt