Ara llegint
Més de 250 alumnes inscrits a la segona edició d’AMIC-Directes

Més de 250 alumnes inscrits a la segona edició d’AMIC-Directes

Més de 250 alumnes inscrits a la segona edició d’AMIC-Directes

La segona edició del concurs de creació de contingut audiovisual en directe i en català a través de Twitch, AMIC-Directes,ha arribat a més de 250 participants procedents de 25 centres educatius de Catalunya, Illes Balears i el País Valencià. A més, des d’aquest 16 d’octubre els participants han començat a publicar els seus directes a www.amicdirectes.cat amb el mentoratge i suport de diversos streamers catalans i valencians. 

Les inscripcions per participar en el concurs es van activar el passat 18 de setembre, i

continuen obertes per a qualsevol alumne de 3r i 4t d’ESO, Batxillerat i CFGM de 14 a 18 anys fins al 4 de desembre a través de la pàgina web www.amicdirectes.cat. 

Amb la col·laboració d’streamers catalans i valencians

La iniciativa continua apostant en aquesta nova edició per involucrar els creadors de contingut en català i valencià, els quals durant aquest període guiaran als estudiants a través de píndoles informatives. En aquesta edició s’han dividit en dues categories: aspectes tècnics i continguts, on han participat els streamers de parla catalana i valenciana, Susana Pérez (@SimmerValenciana), Aitor Muñoz (@lletivi), Èlia Periwinkle (@eliaperiwinkle), El Racó del Manga (@elracodelmanga), Albert Roig (@alroig) i Gal·la Martí (@galetamt).  

A més, el concurs compta amb dues mentores, Susana Pérez (@SimmerValenciana), streamer de videojocs i Èlia Periwinkle (@eliaperiwinkle), les quals tenen contacte directe amb els estudiants i docents participants, donant suport i tutoritzant a aquells grups que ho sol·licitin durant el transcurs del període creatiu. 

El funcionament

El concurs es desenvolupa a través del web www.amicdirectes.cat, un punt de trobada on, a més de publicar-hi els seus directes, els participants podran trobar-hi recursos que els ensenyaran a crear contingut i enllaços d’interès. A partir d’aquí, l’alumnat ha d’enregistrar un directe a través de la plataforma Twitch en grups de tres i fins a cinc persones, escollint entre dues categories, actualitat i e-sports.

El calendari i els premis

El concurs va començar el període de registre de la segona edició el passat  18 de setembre i estarà obert fins al 4 de desembre de 2023. Aquest 16 d’octubre ha començat el període creatiu on els alumnes i docents estan rebent l’acompanyament de creadors de contingut i tenen fins al 4 de desembre per publicar el seu directe a la pàgina web. El jurat valorarà l’execució, qualitat i originalitat dels directes. El veredicte es farà públic en un acte durant el mes de febrer, on els finalistes i el professorat hi seran convidats.

L’organització del concurs premiarà els tres millors directes en cada categoria: actualitat i esports, i al docent més motivador del concurs amb un xec regal per a bescanviar en material audiovisual i escolar. D’aquesta manera el concurs vol continuar donant suport a la feina dels docents que animen als seus alumnes a participar en el concurs. 

Organitza AMIC, compromís amb l’educació

L’AMIC, Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació, representa a més de cinc-centes trenta publicacions en paper i mitjans digitals fortament arrelades arreu del nostre àmbit territorial, que conjuntament arriben a una tirada en premsa d’1.200.000 exemplars, mentre que en digital superen els 14.000.000 navegadors únics mensuals.

L’Associació vol donar continuïtat i potenciar aquesta iniciativa a la xarxa, la qual té la voluntat de promoure la creació audiovisual en directe i en català, ja que forma part del seu compromís amb l’educació, la joventut i la creació.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt