Ara llegint
Premsa Forana creix amb la incorporació de dos digitals i lliura els premis periodístics anuals

Premsa Forana creix amb la incorporació de dos digitals i lliura els premis periodístics anuals

Premsa Forana creix amb la incorporació de dos digitals i lliura els premis periodístics anuals

L’Associació de Premsa Forana de Mallorca ha celebrat a la seva seu de Sant Joan l’assemblea anual de les publicacions associades, des de setmanaris fins a revistes trimestrals, passant pels mitjans informatius digitals.

Durant l’acte es va donar compte de les trobades que s’han fet amb la resta d’entitats i associacions de premsa de proximitat (local i comarcal d’arreu de l’estat espanyol. I de les passes que s’han fet en el sentit de poder rebre part de les campanyes publicitàries institucionals que posa en marxa el govern central. També s’han exposat vies de col·laboració entre els nostres associats i l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació Illes Balears (AMIC Illes Balears).

Així mateix, es va realitzar un petit reconeixement a Antoni Ferrer, director de la revista Perlas y Cuevas, una de les publicacions fundadores de l’associació i que publicarà el seu darrer número aquest mes de desembre, després de 63 anys en actiu.

La Junta directiva va exposar que s’havien rebut dues cartes d’admissió de les publicacions digitals Revista 07500 de Manacor i totpla.cat per a la seva incorporació a l’associació. L’assemblea va donar el vistiplau a la seva incorporació a la família de Premsa Forana.

Pel que fa als Premis Periodístics, a proposta del jurat pels premis integrat per Manel Ferrera (SPIB), Magda Cortès (Ib3 Ràdio) i Joana Solivellas (Ràdio Pollença), es va decidir concedir els següents premis:

Entrevista:

 • Guanyador: Ressò: El pitjor buit d’una mare: la mort del seu fill Conversa amb n’Antònia Monserrat. Autora: Antònia Sitjar Valls
 • Finalista: Cap Vermell: Entrevista a Colau Nadal, el “nostru” pa de cada dia
 • Finalista Arròs amb salseta: Carla Orantes: De l’Astrologia Terapèutica i els seus fins
 • Finalista: Dies i coses. Testimoni de l’eixida d’Oleg Vovchok en un comboi d’ajuda humanitària a la frontera ucraïnesa

Fotografia:

 • Guanyador: Bona Pau: LLÀGRIMES DE CAMPANAR . Fotografia: Joan Biel Arbona Fornès
 • Finalista: Cap Vermell: FOTOGRAFIA DOMINICAL 7 / 41 / SON MOLL Fotografia: Joan Sans
 • Finalista: Fent Carrerany: PORTADA Fotografia: Joan Gelabert Mas.

Opinió:

 • Guanyador: Fent Carrerany: Editorial
 • Finalista: Dies i Coses: Sobre les lectures de secundària els anys vuitanta i el fet de llegir Autor: Montserrat Alcaraz Vich
 • Finalista: Sa Sella: La Plaça de la Vila, més que un espai Autor: Antoni Vallés i Perelló

Reportatge:

 • Guanyador: Díngola: LA DARRERA PLORADORA DE SINEU de Joan Vanrell i Torelló
 • Finalista: Fent Carrerany: EVOLUCIÓ DE LA VIDA PAGESA: DELS GRANS CANVIS A LA MORT DEL MÓN RURAL TRADICIONAL de Bartomeu Pastor Sureda
 • Finalista: Coanegra: N’APOL·LÒNIA ENCETARÀ AMETLLES ALS ANTIGONS Text: Mateu Ramis Canyelles i Miquel Frontera Serra. Fotografia: Miquel Frontera.

Cal recordar que cada cadascun dels treballs premiats –un per a cadascuna de les quatre modalitats- estarà dotat amb 300 euros, i un diploma acreditatiu. Els dos finalistes de cada categoria tindran un diploma i un premi de 50 euros. La Junta directiva, i a petició del Jurat, ha decidit atorgar un premi finalista més a la categoria d’Entrevista per la qualitat dels treballs presentats. 

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt