Ara llegint
Inca cedeix un solar al Patronat Joan XXIII per construir un centre de dia

Inca cedeix un solar al Patronat Joan XXIII per construir un centre de dia

Inca cedeix un solar al Patronat Joan XXIII per construir un centre de dia

L’Ajuntament d’Inca ha aprovat, durant la celebració del darrer plenari ordinari,  la cessió gratuïta d’un bé municipal situat al carrer de Benahabet al Patronat de l’Agrupació Pro-Minusvàlids Psíquics de la Comarca d’Inca (Patronat Joan XIII). D’aquesta manera, l’entitat inquera podrà utilitzar aquest espai per ampliar els seus serveis i poder disposar de noves instal·lacions. 

“Des de l’Ajuntament sempre hem estat al costat del Patronat Joan XXIII, una de les entitats més emblemàtiques de la nostra ciutat. Per aquest motiu, estam molt contents de poder donar una passa més en la nostra col·laboració i cedir aquest espai que permetrà a l’associació seguir creixent i poder augmentar el seu nombre d’usuaris”, assenyala el batle d’Inca, Virgilio Moreno.

Així doncs, el Patronat Joan XXIII farà servir aquest solar per la construcció d’un centre de dia i habitatges supervisats i/o tutelats per a persones amb discapacitat intel·lectual. En concret, l’entitat preveu la construcció de 3 o 4 habitatges supervisats, amb 2 o 3 habitacions dobles i 2 o 4 habitacions individuals, per tal que cada habitatge tengui cabuda per 6 / 9 persones. 

«El nostre objectiu és poder donar resposta a la llista d’espera que tenim, derivada de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials. Les famílies dels nostres usuaris tornen majors i, de cada vegada més, se senten impossibilitats per fer-se càrrec dels seus familiars, aquest fet fa que la demanda d’aquest tipus de servei estigui en constant augment», explica el president del Patronat Joan XXIII, Pere Rotger.

Aquests nous habitatges que es construiran estan dirigits a persones amb discapacitat intel·lectual amb la finalitat de millorar o mantenir un alt nivell d’autonomia i benestar; alhora que es potencien les habilitats individuals i la inclusió. 

D’altra banda, el nou immoble disposarà també d’un centre de dia amb capacitat per 47 persones. Aquest centre rebrà el nom del reconegut empresari inquer Pedro Pasqual, així com va acordar la junta directiva de la fundació. 

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt