Ara llegint
TalenTIC premia un treball que identifica situacions de risc per a les persones grans que viuen soles

TalenTIC premia un treball que identifica situacions de risc per a les persones grans que viuen soles

TalenTIC premia un treball que identifica situacions de risc per a les persones grans que viuen soles

La Universitat de les Illes Balears i la consultora tecnològica Inetum han lliurat els premis TalenTIC amb els quals es vol promoure la innovació tecnològica en l’àmbit acadèmic i premiar l’esforç i la dedicació d’alumnes de la UIB que hagin fet treballs de fi de grau o fi de màster a partir de tecnologies de la informació i la comunicació innovadores. La setena edició d’aquest certamen ha tingut la participació de 51 projectes presentats per alumnes dels graus de Geografia, Enginyeria Informàtica i Enginyeria Telemàtica; i dels màsters universitaris en Sistemes Intel·ligents i Comptabilitat i Auditoria.

El projecte guanyador de l’edició 2022 és el de Xavier Gayà Morey, del Màster Universitari en Sistemes Intel·ligents, amb el treball de final de màster titulat «Explainable Automatic Recognition on Daily Activities of the Eldelry».

L’acte de lliurament dels guardons, que s’ha celebrat a la sala d’actes de Son Lledó (campus UIB), també ha inclòs una conferència sobre ciberseguretat impartida pel senyor Manuel Calderón, director de l’àrea corporativa Cibersecurityd’Inetum. A més, el director general de Modernització del Govern de les Illes Balears, senyor Ramon Roca, ha presentat l’estratègia Cyber de l’administració autonòmica.

El lliurament de premis ha comptat amb la participació de la senyora Mireia Bonafè, directora de Màrqueting i Comunicació d’Inetum; el senyor Antoni Carmona, director Territorial de Balears i Llevant d’Inetum; el senyor Josep Lluís Pons, director general de Política Universitària i Recerca del Govern de les Illes Balears; la doctora Lorenza Carrasco, vicerectora d’Innovació i Transformació Digital de la UIB, i el doctor Jaume Carot, Rector de la UIB, entre d’altres.

Els guanyadors

El projecte de Xavier Gayà Morey se centra en la generació de seguretat i benestar per al col·lectiu de persones grans que viuen totes soles. Es tracta d’un sistema de reconeixement d’accions humanes en l’ambient domèstic, amb la finalitat d’evitar situacions perilloses i per facilitar el dia a dia dels usuaris. Els tutors del treball són els professors Cristina Suemay Manresa Yee i José María Buades Rubio. Gayà ha estat guardonat amb 1.200 euros en metàl·lic, un equip informàtic personal i un diploma acreditatiu.

El segon premi ha estat per a Mario Borràs Cortada, del grau d’Enginyeria Telemàtica, amb el treball de fi de grau «Anàlisi de Fonts Obertes». Aquesta obra ha estat tutoritzada per María Francisca Hinarejos Campos. Borràs ha obtingut com a premi 600 euros en metàl·lic, un equip informàtic personal i un diploma acreditatiu.

També s’han repartit tres accèssits:

  • A Maria Frontera Bergas, del grau d’Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica, pel seu treball «Sistema de Monitoratge de Medicaments Termolàbils basat en Bluetooth Low Energy».
  • A Gian Lucas Martín Chamorro, del grau d’Enginyeria Informàtica, pel seu treball «DIAPAL: Aplicación Móvil para el Control de la Diabetes tipo 1».
  • I a Mateu Jover Mulet, del Màster Universitari en Sistemes Intel·ligents, pel seu TFM «A Toolchain for Scheduling Legacy Ethernet-Based Traffic into TSN Networks with Spatial and Time Redundancy».

La comissió avaluadora dels premis TalenTIC l’han format el senyor Antoni Carmona, director territorial de Balears i Llevant d’Inetum; el senyor Luis Vegas, director de la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears MP (FUEIB), i la doctora Lorenza Carrasco, vicerectora d’Innovació i Transformació Digital de la UIB.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt