Ara llegint
Torna l’Acampallengua: serà a Sa Pobla i amb Antònia Font

Torna l’Acampallengua: serà a Sa Pobla i amb Antònia Font

Després d’onze anys, Joves de Mallorca per la Llengua recupera l’Acampallengua, que se celebrarà a Sa Pobla els dies 6 i 7 de maig, i comptarà amb el suport del Consell de Mallorca.

Avui s’ha presentat a Sa Pobla el programa d’activitats que comptarà amb diverses xerrades d’algunes entitats i amb tallers oberts al públic, que es faran a diversos espais i places del poble. Dissabte vespre hi haurà un gran concert amb l’actuació d’Antònia Font i zona d’acampada per qui vulgui passar-hi la nit. Al cartell s’hi sumen Auxili, Mar Grimalt, es Gall de sa Pastera, Antònia Found System i Plan-ET, a més d’una gran oferta de més d’una trentena d’activitats: tallers, espectacles, xerrades, activitats per a infants, taules rodones, tornejos… Totes seran gratuïtes i estaran obertes a tothom, però es donarà prioritat a aquells que tenguin l’abonament complet si hi hagués un límit d’aforament.

Durant la presentació del programa el conseller de Promoció Econòmica, Jaume Alzamora, ha assegurat que “la cultura és un eix vertebrador d’oci i diversió, i que el valor del català es pot transmetre de múltiples i diferents formes i adaptar-se a les necessitats de les noves generacions”. En aquest sentit, el conseller ha destacat com l’Acampallengua és un espai idoni per a crear consciència sobre la identitat, la importància de la diversitat lingüística i cultural, i la seva protecció i transmissió, com també defensa dels drets lingüístics, a través de nous formats. En definitiva, ha destacat, un espai on poder formar-se, relacionar-se i divertir-se. “Des del Consell contribuïm a generar un espai de trobada entre la joventut en un context d’oci i reivindicació per a crear llaços i enfortir la relació entre el jovent i el territori”.

D’alta banda, la vicepresidenta del consell, Bel Busquets, ha dit que “L’Acampallengua ha estat des de fa vint-i-cinc espais un espai de trobada de joves de tot Mallorca per conviure, fer festa i reivindicar la voluntat de viure plenament en català. Ara feia temps que no se celebrava i tots l’enyoràvem, vull agrair als Joves de Mallorca per la Llengua que s’hagin decidit a tornar organitzar aquesta trobada tan esperada per a gent de totes les edats”.

El president de Joves de Mallorca per la Llengua, Pau Emili Muñoz, ha fet una crida a tots els mallorquins i mallorquines “a venir a l’Acampallengua, a formar-se i a participar de les activitats i gaudir del concert, tot donant suport i conscienciant a la gent de la importància que la llengua catalana estigui present a tots els àmbits de la nostra vida. L’Acampallengua és una festa, però també és reivindicació”.

L’associació distribuirà un mapa de sa Pobla amb els diversos llocs d’interès, com la zona d’acampada, de concerts, on es fan les activitats i diversos comerços locals per tal de fomentar el consum de proximitat. Els concerts se situaran a la zona del Poliesportiu i la zona d’acampada en un solar pròxim a la sortida cap a Búger. Hi ha la possibilitat tant d’obtenir l’abonament complet que inclou: concert, polsera, camiseta, acreditació, sopar de dissabte i dinar de diumenge. O l’abonament parcial que inclou només anar el concert

Sota l’impuls de Joves de Mallorca per la Llengua, l’Acampallengua havia estat una multitudinària trobada de joves d’arreu del territori que es duia a terme durant un cap de setmana de maig a Mallorca. Combinava xerrades, tallers i manifestacions de cultura popular diverses amb una trobada d’entitats i un gran concert de música en català el vespre del primer dia com a acte principal. L’objectiu era mobilitzar un gran nombre de persones, de distints orígens socials i culturals, que s’implicaren en la defensa de la llengua i la cultura catalana.

El primer Acampallengua es va celebrar al 1997, a Inca, i es va organitzar gairebé anualment fins al 2012. Aquell any es va celebrar a Manacor el que fins ara era el darrer Acampallengua. Es van fer dotze edicions d’aquest aplec: Inca (1997), Santa Ponça (1998), Alcúdia (2000), Felanitx (2001), Binissalem (2002), Pollença (2004), Porreres (2005), Esporles (2006), Son Servera (2008), Sa Pobla (2009), Campos (2011) i Manacor (2012).

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt