Ara llegint
Un concurs sobre la cuina de la Serra de Tramuntana

Un concurs sobre la cuina de la Serra de Tramuntana

Tramuntana XXI ha animat els residents als pobles de la Serra a participar en el concurs sobre el patrimoni gastronòmic de la Serra de Tramuntana. Amb el títol “La cuina de la Serra: Compartim el patrimoni gastronòmic familiar”, es tracta d’un concurs de receptes que vol fomentar el producte local i reivindicar les receptes tradicionals que, en certes ocasions, estan en perill d’extinció.

Totes les persones empadronades qualsevol dels 19 municipis de la Serra de Tramuntana poden presentar-se a aquest concurs de receptes que es realitza en el marc de la “Setmana gastronòmica de la Serra de Tramuntana: Del patrimoni culinari al paisatge cultural” que tendrà lloc del 23 al 29 de novembre.

Per participar al concurs, es demana que els ingredients de tots els plats siguin 100 per cent de producte local, entenent el radi de local com a producte balear.

És imprescindible incloure la història de la recepta: si se sap qui la va inventar o a través de qui va entrar la recepta a la família, la data aproximada, influències de la recepta, en quin context es menjava (dia ordinari, dia especial, a una època concreta de l’any…), si estava relacionada amb algun espai determinat (dins la barca, a la sitja, a l’olivar, a les matances…).

És imprescindible que la recepta estigui acompanyada d’un suport fotogràfic ja sigui del propi plat cuinat, del cuiner o la cuinera elaborant el plat o d’una trobada social o familiar amb gent menjant el plat de la recepta.

Es valorarà que els productes locals de la recepta hagin estat produïts a la Serra de Tramuntana; que la recepta tingui relació d’alguna manera amb el poble d’origen; que els productes que s’inclouen a la recepta estiguin en procés de desaparició o en retrocés dins la gastronomia mallorquina; i si es tracta d’una recepta antiga, que s’adjunti escanejada l’original escrita a mà o a màquina, i si aquesta està inclosa a un llibre de receptes familiar incloure també una fotografia de la portada del llibre.

Entre les millors receptes, s’atorgaran 3 premis segons les diferents
característiques:

  1. Primer premi a la recepta més arrelada a la Serra i als seus productes que rebrà un lot de productes de la Serra de Tramuntana per un valor de 300 euros.
  2. Segon premi a la recepta amb la millor història familiar que rebrà un lot de productes de la Serra de Tramuntana per un valor de 150 euros.
  3. Tercer premi a la recepta que recuperi productes en procés de desaparició a la cuina mallorquina que rebrà un lot de productes de la Serra de Tramuntana per un valor de 50 euros.

#Foravilaverd

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt