Ara llegint
Armengol presenta a Manacor els ajuts per al sector de la fusta i el moble

Armengol presenta a Manacor els ajuts per al sector de la fusta i el moble

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha mantingut avui horabaixa a Manacor una reunió amb diferents representants del sector de la fusta per conèixer la realitat del sector i explicar les novetats en la futura convocatòria d’ajudes finançades amb el fons estatal de 855 milions d’euros, segons un comunicat fet públic pel Govern Balear.

Després de les les modificacions acordades avui en el si del Pacte de Reactivació, s’han inclòs nous sectors com a possibles beneficiaris, entre els quals hi ha el de la fusta i el moble.

Armengol ha ressaltat que la de la fusta és “una indústria tradicional i molt arrelada a la nostra comunitat autònoma i de manera especial a Manacor”.”Era important tenir aquesta trobada, com estam fent amb diferents sectors de les illes, per saber com estan encarant la situació actual i per explicar-los aquestes ajudes”, ha dit la presidenta. A més a més, ha destacat que aquesta serà una convocatòria a la qual podran accedir i així “garantir estabilitat a moltes empreses i llocs d’ocupació d’una indústria que consideram estratègica”.

Així mateix, la presidenta del Consell Insular de Mallorca, Catalina Cladera, ha expressat satisfacció perquè “el sector de fusta, clau a Manacor, pugui ser inclòs a la convocatòria de les ajudes estatals”. A més, ha destacat la importància que “totes les institucions continuem ajudant el teixit productiu de Mallorca i contribuint perquè les ajudes arribin al màxim possible de sectors i empreses per així mantenir els llocs de feina”. Per la seva banda, el batle de Manacor, Miquel Oliver, ha dit que “estam satisfets per un col·lectiu que és important per a Manacor i per a Mallorca, ja que el sector productiu també s’ha de tenir molt present”.

Tal com s’ha acordat avui matí en el Pacte de Reactivació, el nombre de sectors econòmics de les Illes Balears que es podran beneficiar dels ajuts del fons estatal s’incrementarà dels 94 sectors prevists inicialment als 140. Entre aquests 46 nous sectors que ha inclòs el Govern, hi ha sectors de la indústria amb una forta presència a les Balears, com és el de la fusta. En concret, s’han introduït els CNAEs de fabricació de mobles de cuina, de mobles d’oficina i altres mobles, fabricació d’altres estructures de fusta i peces de fusteria per a la construcció, i fabricació de terra de fusta acoblat.

Les empreses i autònoms inclosos en aquests CNAE que hagin tengut pèrdues com a mínim del 30 per cent de la facturació de l’any 2020 respecte de l’any 2019 i els autònoms que tributen per mòduls podran ser receptors d’aquestes ajudes. Es tracta de subvencions directes per a les empreses que s’han vist més afectades per la crisi de la COVID-19, que es vehicularan mitjançant una convocatòria que el Govern farà després de la signatura del conveni amb l’Estat, prevista per la setmana que ve, i de rebre l’import que li correspon. En total, es podran concedir fins a 855 milions d’euros, que és la quantitat assignada a la Comunitat Autònoma en el repartiment del fons estatal d’ajuts de 7.000 milions, regulat pels reials decrets llei 5/2021 i 6/2021.

La reunió s’ha dut a terme al Centre Tecnològic Balear de la Fusta, a Manacor. També han estat presents a la reunió el secretari autonòmic de Sectors Productius i Memòria Democràtica, Jesús Jurado, i el director general de Promoció Econòmica, Emprenedoria i Economia Social i Circular, Manel Porras. En representació del sector hi han participat una dotzena de persones, entre les quals s’hi trobaven el president de la Federació de Fusta de les Illes Balears, Pedro J. Payeras; el president de CETEBAL, José Riera, i altres membres d’associacions i professionals.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt