Ara llegint
Disset i la Patronal dels Autònoms s’uneixen per aprofitar al màxim els fons europeus

Disset i la Patronal dels Autònoms s’uneixen per aprofitar al màxim els fons europeus

L’empresa Disset Consultors i la Patronal dels Autònoms UATAE (integrat a PIMEM) han anunciat avui que sumen esforços per assessorar i canalitzar els projectes empresarials que tenguin l’objectiu d’aconseguir fons europeus.

Les tres entitats han coincidit en la importància d’agilitar al màxim els projectes encaminats a la transformació digital i la sostenibilitat i han fet una crida a les empreses a aprofitat “el repte més important de les darreres dècades”, segons Antoni Pons, CEO de Disset.

Per ara, segons aquesta consultoria, no ha aparegut encara cap convocatòria, però els mesos d’abril, maig i juny seran claus perquè el maig apareixeran nombroses convocatòries d’ajuts.

Espanya té fins a finals d’abril per presentar el Pla Estratègic a Brussel·les, però paral·lelament, segons ha explicat Pons, “l’Estat treurà convocatòries Next Generation perquè Brussel·les ha anticipat 26.000 milions d’euros que ja varen ser inclosos dins dels pressuposts general i, per tant, els esperan a les convocatòries de maig”.

Disset ha explicat que ja hi ha un retard, per part del Govern, en la presentació del Pla Estratègic en comparació amb comunitats com Euskadi o Catalunya. Pons assegura que “és el moment de sumar el màxim nombre de projectes, dur idees a la PIMEM i, si es pot, unir iniciatives per presentar projectes més voluminosos i que tenguin més oportunitats d’obtenir finançament”.

Per la seva banda, el president de PIMEM, Jordi Mora, ha assegurat que “allò important és ubicar les PIMES en el lloc que els correspon, ser les veritables protagonistes de la gestió d’aquests fons i no simples subcontractes de grans corporacions”. Mora ha afegit que “les PIMES han d’aprofitar aquesta oportunitat per avançar en la transformació digital i l’economia verda, com també la igualtat i la cohesió social”.

Des de l’Associació d’Autònoms, Jeroni Valcaneras ha assegurat que “per al nostre col·lectiu és indispensable tenir un assessorament extern com aquest, ja que la dinàmica laboral del dia a dia fa impossible dedicar-se a pensar i a presentar projectes d’aquesta índole”.

@Foravila_IB
#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt