Ara llegint
El Consell de Mallorca aprova ajudes de 690.000 euros per a setze federacions esportives

El Consell de Mallorca aprova ajudes de 690.000 euros per a setze federacions esportives

El Ple del Consell de Mallorca ha aprovat avui per unanimitat les ajudes econòmiques destinades a setze federacions esportives per a la temporada 2020-2021 en l’àmbit de l’esport base de Mallorca, que se sumen a les altres quatre aprovades en el Ple del mes d’abril. Les federacions per a les quals s’han aprovat les subvencions nominatives són les d’atletisme, bàdminton, billar, boxa, futbol, golf, handbol, judo, karate, patinatge, pàdel, piragüisme, rugbi, tennis, tennis taula i tir amb arc. Amb aquestes, ja s’hauran tramitat ajudes per un valor de més de 690.000 euros.

La Direcció Insular d’Esports ha treballat amb les federacions en la promoció de l’esport base per donar-los suport econòmic i logístic. Una feina que es vehicula a través del paquet de subvencions nominatives que, per al període 2020-2021, està dotat aproximadament de 995.000 euros, dels quals es beneficiaran un total de trenta-tres entitats.

Les dues darreres temporades, atesa la situació d’emergència sanitària ocasionada per la covid19, s’han aplicat determinades mesures flexibles, que tenen en compte possibles modificacions com, per exemple, l’extensió del període subvencionable, amb l’objectiu de permetre que aquestes entitats puguin percebre el 100 % dels doblers previstos en el pressupost de la institució.

Aquestes ajudes permeten cobrir accions esportives adreçades a 34.000 infants, a través de més de 750 clubs de Mallorca. De fet, les ajudes es destinen en un 68 % del total a les despeses d’arbitratge, un 25 % a despeses de gestió i el 7 % restant a l’adquisició de material esportiu.

Les federacions que reben l’ajuda organitzen i coordinen, entre d’altres, les lligues insulars per al jovent de Mallorca de les modalitats d’activitats subaquàtiques, atletisme, bàdminton, ball esportiu, bàsquet, billar, boxa, ciclisme, esports adaptats, escacs, futbol, gimnàstica, golf, handbol, hípica, judo, karate, lluita olímpica, motociclisme, natació, pàdel, patinatge, petanca, piragüisme, rugbi, taekwondo, tennis, tennis taula, tir amb arc, tir olímpic, triatló, vela i voleibol.

Entre les entitats, les federacions de futbol o la de bàsquet rebran, respectivament, 243.243,54 euros i 126.369,15 euros, imports que venen donats pel nombre de competicions i de joves que les disputen. Destaquen també les federacions de judo, amb 35.524,38 euros; la d’atletisme, amb 34.090,94 euros d’ajuda; la de piragüisme, amb 24.868,71 euros, o la de karate, amb 23.939,54 euros atorgats, modalitats amb increments de competicions i participació a Mallorca. Altres com la d’activitats subaquàtiques, ciclisme, golf, handbol, pàdel, patinatge, rugbi, taekwondo, tennis o tennis taula reben entre deu mil i vint-i-cinc mil euros, la qual cosa demostra la bona salut dels esports alternatius, cada cop més presents en les competicions federades de l’esport base.

Xarxa esportiva mallorquina

El Consell de Mallorca treballa en xarxa esportiva amb les diferents entitats i institucions que ofereixen activitats en l’àmbit de l’esport base a Mallorca per dissenyar programes i prendre decisions consensuades. En aquest sentit, s’ha posat en marxa el Ple del Consell Esportiu de Mallorca (COESMA), presidit pel Departament de Turisme i Esports del Consell de Mallorca, en nom del conseller Andreu Serra, i format per representants de diverses entitats i de les formacions polítiques del Consell de Mallorca, així com personal tècnic i jurídic de l’àrea d’Esports.

Es treballa mà a mà amb federacions i regidories per detectar necessitats i prendre decisions efectives, per elaborar programes i esdeveniments esportius dirigits a usuaris en edat escolar i a persones adultes, per revisar el sistema de subvencions per part del teixit esportiu, per assessorar entitats esportives, per aplicar el pla de millora d’instal·lacions dels municipis i les directrius en matèria de medicina esportiva. És, per tant, un òrgan consultiu, una eina oberta a la participació.

Així mateix, des d’Esports, al llarg de la pandèmia, s’han obert diverses ajudes destinades a la xarxa esportiva mallorquina. D’una banda, 2.250.000 euros en ajuts directes per a gimnasos i centres esportius; de l’altra, 1.000.000 d’euros adreçats a campus i activitats d’estiu, gestionats a través dels ajuntaments; una aportació de 600.000 euros a les famílies, en concepte de subvencions d’activitats extraescolars esportives, i també una subvenció de 350.000 euros per a ajuts a entitats del sector esportiu sense ànim de lucre, amb l’objectiu de fomentar la pràctica esportiva i apropar l’esport a la societat.

Els ajuntaments, per part seva, i amb la finalitat de fomentar les activitats esportives als municipis, rebran 10 milions d’euros en una convocatòria de millora de les instal·lacions esportives municipals per al període 2020-22. Un pla que, emmarcat dins «RenovEsport», s’ha consensuat amb els ajuntaments i del qual es beneficiaran 50 pobles.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt