Ara llegint
El Consell de Mallorca augmenta els fons destinats a l’Associació d’Amics al Poble Sahrauí

El Consell de Mallorca augmenta els fons destinats a l’Associació d’Amics al Poble Sahrauí

El Consell de Mallorca augmenta els fons destinats a l'Associació d'Amics al Poble Sahrauí

El Consell de Mallorca reafirma i augmenta el seu compromís amb el poble sahrauí mitjançant la col·laboració en les iniciatives que duu a terme l’Associació d’Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears (AAPSIB). Per primera vegada, la institució insular ha aprovat una designació extraordinària de 25.000 euros per a l’AAPSIB, a través del Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació (FMS). Així mateix, anualment hi contribueix juntament amb els ajuntaments amb una ajuda que ascendeix als 80.000 euros destinada al projecte de salut infantil sahrauí, a través del FMS, adreçada als incentius dels sanitaris, la vacunació i la nutrició d’infants.

Ho ha explicat el president del Consell, Llorenç Galmés, després de reunir-se amb l’entitat sense ànim de lucre, trobada a la qual també han assistit el conseller de Presidència, Antoni Fuster, i la directora insular de Projectes Estratègics i Relacions Insitucionals, Maria Elena Jaume.

El president del Consell sosté que «el suport al poble sahrauí és una realitat que es veu reflectida en l’augment d’ajudes i en la cooperació en els projectes que permeten una millora d’aquesta situació injusta». Llorenç Galmés agraeix a l’associació la seva «tasca i dedicació constant per a l’avenç en les condicions de les persones que viuen als territoris ocupats del Sàhara Occidental».

De la mateixa manera, han anunciat que la directora insular de Projectes Estratègics i Relacions Institucionals participarà en el viatge humanitari que organitza l’associació als campaments dels refugiats saharauís de Tindouf. El conseller de Prèsidencia destaca que, a més de la col·laboració econòmica, «el Consell brinda a l’entitat solidària la seva ajuda per fer difusió de les diferents activitats que dugui a terme». En l’audiència s’han compartit idees perquè la institució participi en el programa «Vacances en pau», centrat en l’acolliment d’infants sahrauís d’entre 10 i 12 anys per part de famílies de les Illes Balears. 

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt