Ara llegint
El Consell de Mallorca desvia 18 milions d’euros de romanents a Serveis Socials

El Consell de Mallorca desvia 18 milions d’euros de romanents a Serveis Socials

El ple del Consell de Mallorca ha aprovat avui per unanimitat incorporar 18 milions d’euros provinents de romanents a l’Institut Mallorquí d’Afers Socials. Aquest import finançarà la primera part del Pla de xoc 2021 de l’IMAS que s’inclou en el canvi de model cap a una atenció més individualitzada i que servirà per reforçar de les polítiques socials, centrat en dos grans eixos: ajudes directes a municipis i entitats, i suport als col·lectius més vulnerables de Mallorca.

Dels 18 milions d’euros incorporats a l’IMAS, 8 es destinaran al suport a municipis i entitats i 10 milions a l’atenció dels col·lectius més vulnerables.

El president de l’IMAS, Javier de Juan ha explicat que l’IMAS destinarà 5.400.000 euros per reforçar el conveni dels Serveis Socials Comunitaris Bàsics amb els ajuntaments de Mallorca. «Hem informat als municipis d’aquests convenis que serveixen per sufragar les despeses extra que tenen els ajuntaments a conseqüència de sostenir aquells col·lectius més vulnerables en aquests moments de pandèmia», ha assenyalat de Juan.

Pel que fa al suport a les entitats que treballen amb col·lectius vulnerables s’incrementen les places d’atenció i complements personals concertats amb les entitats de persones amb discapacitat i es dupliquen les dotacions per a les convocatòries anuals de projectes a entitats del tercer sector i les dotacions de les que treballen amb col·lectius en risc d’exclusió.  A més, es llança una convocatòria extraordinària d’ajudes per fer front a la crisi derivada de la covid-19 destinada als bancs d’aliments de Mallorca. 

El segon eix del pla de xoc té per objecte els serveis i projectes que presta directament l’IMAS destinats a reforçar l’atenció específica als col·lectius més vulnerables de Mallorca. En aquest cas, s’estableixen dues línies principals: infraestructures i modernització, i nous programes i atenció personalitzada.

De Juan ha explicat que es faran inversions en infraestructures de 5,2 milions per a crear nous serveis i també es tornarà a posar en marxa projectes de residències que l’any passat es varen haver de suspendre pels efectes de la pandèmia com la modernització de La Bonanova. S’inclou la creació d’un nou centre d’atenció a persones en risc d’exclusió social per a persones sense llar amb 60 noves places i altres projectes de modernització dels centres de l’IMAS. 

Pel que fa a la posada en funcionament de nous programes i prestacions d’atenció personalitzada, es posarà en marxa el programa de suport psicosocial per a gent gran. «Hem detectat problemàtiques de soledat en gent gran a conseqüència de tot el que hem viscut amb la pandèmia», ha dit el president de l’IMAS, qui també ha explicat que es duran a terme intervencions amb famílies en risc, s’augmentaran les prestacions a les famílies acollidores i també de Juan ha fet referència a una línia econòmica de suport a persones que es troben en processos d’inserció social i laboral.

Minut de silenci

D’altra banda, a la sessió plenària d’aquest dijous també s’ha dut a terme un minut de silenci en record a l’exconseller del PP, Onofre Ferrer, qui formava part del grup del PP al Consell de Mallorca entre 2015 i 2019. Ferrer va morir el passat dissabte, 6 de març.

@Foravila_IB
#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt