Ara llegint
El Govern manté la quantia del Fons de Cooperació Local i repartirà 16’5 milions entre els municipis

El Govern manté la quantia del Fons de Cooperació Local i repartirà 16’5 milions entre els municipis

El Govern manté la quantia del Fons de Cooperació Local i repartirà 16'5 milions entre els municipis

El Govern de les Illes Balears ha reunit avui la Comissió Mixta amb la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears, la FELIB, per acordar els criteris de repartiment del Fons de Cooperació Local per al 2023, que enguany serà de 16,5 milions d’euros. En concret, la partida global per a enguany es manté en 16.473.474 euros, la mateixa que l’any 2022.

Els criteris de repartiment del Fons també són els mateixos que l’any passat. Així, s’apliquen els criteris de població actualitzats, amb un pes del 50 % en el repartiment del Fons, i el criteri de solidaritat, amb un 34,25 %. El Fons manté altres variables, com els diversos trams de població per a municipis de menys de 25.000, 15.000, 7.500 i 3.000 habitants, o la insularitat i la doble insularitat.

A la reunió hi han assistit la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido; el director general de Relacions Institucionals i Cooperació Local, Francesc Miralles; el president de la FELIB, Antoni Salas, i la secretària general d’aquesta entitat, Neus Serra.

La consellera Garrido ha destacat que «aquests doblers han de servir per al sosteniment dels serveis públics d’educació, cultura, serveis socials o urbanisme, que presten els ajuntaments als ciutadans de les Illes Balears». El president de la FELIB, Antoni Salas, també ha mostrat la seva satisfacció, un any més, per aquest acord en favor dels ajuntaments.

El Fons de Cooperació Local es distribueix entre la totalitat dels ajuntaments de les Illes Balears per contribuir a cobrir la seva despesa corrent, i permet al Govern col·laborar amb els ajuntaments per al manteniment del nivell de qualitat i d’intensitat de la prestació dels serveis públics bàsics que s’ofereixen als ciutadans i les ciutadanes.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt