Ara llegint
Els Premis Senalla valoren, per primera vegada, la tasca del comerç de proximitat

Els Premis Senalla valoren, per primera vegada, la tasca del comerç de proximitat

Els Premis Senalla valoren, per primera vegada, la tasca del comerç de proximitat

El Govern Balear ha celebrat la primera edició dels Premis Senalla de Comerç a les Illes Balears, guardons organitzats conjuntament entre la Confederació Balear de Comerç (CBC) i la Direcció General de Comerç de la Vicepresidència i Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, que se celebren per primer cop aquest 2022 amb l’objectiu de reconèixer la tasca feta pel sector a les Illes Balears. L’acte va tenir lloc ahir vespre a la finca pública de Raixa, a Bunyola.

Aquesta primera edició dels Premis Senalla ha atorgat premis en cinc categories diferents:

Premi Senalla a la Trajectòria Professional, que ha reconegut la trajectòria del Pedro Gonzalo Aguiló, d’Hiper Manacor. Va recollir la placa el seu fill Josep Lluís Aguiló, qui ha destacat la importància del treball dut a terme per la seva família.

Premi Senalla a Emprenedors, atorgat a Yolanda Febrer Borràs, creadora de la tenda de bosses Ansa per Ansa, a Menorca.

Pau Llull, de Forn Fondo, ha rebut el Premi Senalla a Comerç Emblemàtic, per la seva continuïtat en el temps i rellevància.

La Sirena-Art, d’Eivissa, el propietari del qual és Daniel Ramón Costa, ha rebut el premi Senalla Disseny.

Finalment, el premi Jove emprenedora s’ha atorgat a Aixa Torres, de Nuëet, a Formentera.

«Aquestes categories representen les bases sobre les quals volem assentar el comerç local; el nostre objectiu no és sinó enfortir el teixit urbà i comercial de les Illes per donar relleu al seu potencial humà i creatiu», va dir el vicepresident i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, qui va assenyalar una altra vegada que «el comerç de proximitat és una activitat econòmica que manté vius els nostres nuclis urbans, que els fa singulars i conformen la identitat dels municipis».

L’acte va incloure també un reconeixement especial a expresidents de la Confederació i altres personalitats que han format part d’aquesta associació. Un reconeixement justificat, perquè en paraules de Mateo Cunill, president de la CBC, «han col·laborat de manera desinteressada per tots i cadascun de nosaltres, els comerciants d’aquesta terra». Varen rebre aquesta distinció Pau Bellinfante, Bartolomé Servera, Antonio Villalonga i Bernat Coll.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt