Ara llegint
La ministra Maroto anuncia el passaport sanitari europeu pel mes de juny

La ministra Maroto anuncia el passaport sanitari europeu pel mes de juny

La presidenta del Govern, Francina Armengol, acompanyada de la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha mantingut aquest dijous una trobada amb el sector turístic de les Illes Balears per parlar de la seva reobertura segura i la seva reactivació econòmica.

Durant la reunió amb els consell insulars, sindicats, patronals i empresaris turístics, s’han plantejat a la ministra les “necessitats i peculiaritats d’aquesta comunitat autònoma” per fer front a aquesta reactivació, segons ha exposat Armengol en roda de premsa posterior.

És per aquest motiu que la presidenta ha valorat de manera “molt positiva” que des del Ministeri s’hagi treballat a nivell de la Unió Europea de cara a la creació del certificat digital verd o passaport sanitari, que “millorarà les possibilitats de la mobilitat per fer-la més segura i coordinada” amb els països membres. En aquesta direcció, Maroto ha destacat que la previsió de la Comissió Europea és tenir llest aquest instrument al mes de juny i que el govern central treballa en aquest escenari per “tenir millors garanties” de cara l’inici de temporada, coordinant la feina amb un impuls de la vacunació.

La ministra ha assegurat que es treballarà de manera conjunta tant amb l’Executiu com amb els operadors de la comunitat en el moment que es doni llum verda al certificat, ja que ha destacat que les Illes Balears són un “referent” a l’hora d’establir projectes pilot de cara a la reobertura turística i n’ha valorat la seva “experiència” l’estiu passat. 

Armengol ha considerat que la trobada ha estat una reunió “fructífera” en la línia de treballar “per a totes les possibilitats de reobertura” i fer-la “de la manera més segura”. També ha traslladat la importància que, mentre no es pugui reactivar l’economia, es mantengui la protecció a empresaris, treballadors i famílies. En aquest sentit, ha destacat els més de 7.500 milions d’euros públics que s’han mobilitzat entre l’Estat, Europa i les Illes Balears, als quals se’ls sumael nou Reial Decret Llei, convalidat avui mateix al Congrés dels Diputats, que preveu destinar 11.000 milions d’euros en ajuts a totes les comunitats autònomes, dels quals a les Illes Balears arribaran més de 1.000 milions, la gran majoria en ajudes directes.

“Vull agrair el treball i la sensibilitat específica amb aquesta Comunitat Autònoma”, ha destacat Armengol, així com el “treball continu” que des del Ministeri i el Govern central, juntament amb els sectors econòmics i socials de l’arxipèlag, es du a terme amb les Illes Balears per fer front a la “difícil situació de la pandèmia” i “poder fer possible una reactivació econòmica absolutament imprescindible per aquesta terra”.

Maroto ha destacat també el protagonisme de les Illes Balears a l’hora de convertir-se en una destinació “competitiva i pionera”, així com en la “millora del destí i producte turístic, a través d’una fulla de ruta basada en la sostenibilitat, la digitalització i la cohesió social i territorial”.

@Foravila_IB
#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt