Ara llegint
Les Illes Balears, el destí preferit pels viatgers internacionals al juliol a Espanya

Les Illes Balears, el destí preferit pels viatgers internacionals al juliol a Espanya

Les Illes Balears varen ser el principal destí turístic d’Espanya que van triar els viatgers internacionals durant el mes d’agost passat. Així ho posa de manifest l’estadística de Conjuntura Turística Hotelera elaborada i feta pública per l’Institut Nacional d’Estadística (INE) avui mateix.

En total, els hotels de Balears van rebre al juliol 1,08 milions d’hostes, que van realitzar un total de 5.757.981 pernoctacions. És una quantitat de visitants que duplica les dades de juny i fa que els establiments de les Illes hagin recuperat més d’un 60% de les xifres obtingudes abans de la pandèmia, al juliol de 2019, quan els clients allotjats en hotels de l’arxipèlag van ser llavors 1,8 milions.

“Es tracta d’unes dades que posen de manifest la recuperació mostrada per les Illes Balears durant aquesta temporada, en la qual acumulen tres mesos consecutius liderant les arribades de turistes internacionals i col·loquen a l’arxipèlag com un dels principals destins de tot el Mediterrani”, segons han destacat des del Govern Balear.

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha valorat les dades i ha destacat que “l’estratègia està funcionant, està sent una temporada atípica però molt millor del que prevèiem”.

En aquesta línia, Negueruela recorda que la situació sanitària està millorant a les Illes Balears en les últimes setmanes, la qual cosa “permet ser optimistes sense baixar la guàrdia”, ja que les “dades econòmiques i turístiques estan acompanyant”. “Les nostres illes van acaparar el mes passat el 42,5% de les pernoctacions totals que els turistes internacionals van realitzar a Espanya”, segons ha afegit el conseller.

A més, les Illes Balears van ser el destí amb major grau d’ocupació per places hoteleres de tota Espanya durant juliol, amb un 61,7%, per davant de la resta de destinacions turístiques nacionals. En aquesta línia, Mallorca va ser la zona turística amb major nombre de pernoctacions del país (4,19 milions) i va registrar 758.279 viatgers, la majoria estrangers.

Per part seva, a Eivissa i Formentera es van comptabilitzar 213.006 viatgers i 996.341 pernoctacions, mentre que Menorca va tancar amb 111.157 hostes i 565.854 pernoctacions.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt