Ara llegint
Primera gran protesta contra Armengol per les mesures de tancament de bars i restaurants

Primera gran protesta contra Armengol per les mesures de tancament de bars i restaurants

Un miler de persones han pres part avui dematí a una concentració de treballadors i empresaris que ha demanat la dimissió de la presidenta del Govern Balear, Francina Armengol, per la seva gestió de la crisi de la covid-19 i, en especial, per les mesures que demà entren en vigor que es consideren especialment nocives pel sector de la restauració.

La concentració no havia estat autoritzada per la Delegació del Govern al·legant-hi problemes de tipus sanitari. De fet, pocs dels participants han guardat les distàncies de seguretat necessàries per evitar contagis de la covid.

Els manifestants s’han reunit davant el Consolat de Mar per reivindicar la suavització de les mesures que a partir de demà dimecres obliguen bars i restaurants a tancar les seves portes. També s’han manifestat davant el Parlament Balear i davant l’Ajuntament de Palma.

Durant el seu itinerari els manifestants han realitzat talls de trànsit a diferents punts de la xarxa viària de Palma, cosa que ha obligat la Policia Local i la Policia Nacional a realitzar intervencions per retirar manifestants i normalitzar el trànsit.

La presidenta Armengol, que en el moment de les protestes era a Santanyí, on ha col·locat la primera pedra d’una promoció d’habitatges de protecció oficial, ha declarat que “entenc les dificultats” i ha anunciat que “donarem ajuts als sectors afectats, però la meva màxima responsabilitat és protegir la salut”.

Els manifestants, per la seva banda, han mostrat la seva intenció de continuar sortint al carrer per exigir canvis en la política del Govern Balear i la dimissió d’Armengol.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt