Ara llegint
Tornen els Bons Illes Balears, amb un màxim de 60 euros per persona

Tornen els Bons Illes Balears, amb un màxim de 60 euros per persona

El secretari autonòmic de Sectors Productius i Memòria Democràtica del Govern, Jesús Jurado, i el director general de Comerç, Miquel Piñol, han estat els encarregats de presentar avui dematí la campanya d’adhesió dels comerços als Bons Illes Balears, una roda de premsa a Foracorda, l’establiment que va consumir tots els bons en menys temps l’any 2021. També han participat el seu propietari, Carles Raimundo, i els representants de las patronals Toni Gayà, d’AFEDECO, i Tomeu Mercadal, de PIMECO.

«Amb la posada en marxa d’aquesta nova edició dels Bons Illes Balears, el Govern reforça el comerç local, en sintonia amb l’estratègia d’impuls als sectors productius de les nostres illes. Hem de menester que el comerç guanyi pes dins el model econòmic balear», ha explicat el secretari autonòmic de Sectors Productius del Govern, Jesús Jurado.

Des de les patronals del comerç han volgut agrair la iniciativa de la Direció General de Comerç, que consideren «importantíssima per a l’economia de les Illes», en paraules de Toni Gayà. «El més important és que estem generant economia circular», ha assenyalat el president de AFEDECO. «Sobretot ens ajuda a tenir circulació del client mallorquí», afegia el portaveu de PIMECO, Tomeu Mercadal.

Per part seva, el gerent de Foracorda, Carles Raimundo, destacava el positiu de la seva experiència: «Fa que els negocis locals tinguin moviment», ha assegurat.

Aquest programa té previst posar en circulació un milió d’euros en bons comercials a partir del mes d’octubre en una campanya d’estímul als petits i mitjans comerços de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, que mobilitzarà més de tres milions d’euros en consum de proximitat.

El programa es desenvolupa en dues fases: una primera, que s’engega avui fins al 18 de setembre, durant la qual els comerços es poden adherir a la campanya a través de la plataforma www.bonsillesbalears.com; i una segona fase, que s’iniciarà el 4 d’octubre, data a partir de la qual els bons de descompte estaran a disposició de la ciutadania.

El programa d’estímul del sector comercial al detall Bons Comercials Illes Balears pretén fomentar les vendes de les empreses comercials detallistes i promoure que els ciutadans de les Illes adquireixin béns de consum com a mitjà per enfortir el petit comerç dut a terme en establiments oberts al públic per autònoms, microempreses i petites empreses, i, amb això, promoure la dinamització dels entorns urbans, perquè serveixi de complement a curt i mitjà termini a les mesures de revitalització i dinamització d’entorns urbans.

A més, el programa compta amb el suport de les organitzacions empresarials del comerç de les Illes, que hi participen distribuint la informació sobre els requisits d’adhesió a la campanya entre els i les comerciants.

Funcionament dels bons

La campanya consisteix en distribuir arreu de les Illes 67.000 bons de 15 euros, bescanviables en compres de més de 30 euros. Cada ciutadà a partir de 16 anys disposarà de quatre bons, és a dir, un màxim de 60 euros de descompte. Els comerços adherits han de sol·licitar al client o clienta el seu DNI o document equivalent per verificar que compleix amb els requisits i que té saldo disponible.

La campanya romandrà oberta fins al 31 de desembre d’enguany, o fins exhaurir el pressupost.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt