Ara llegint
Una trentena d’empreses ja estan adherides a la marca Indústria Local Sostenible

Una trentena d’empreses ja estan adherides a la marca Indústria Local Sostenible

La marca de garantia Indústria Local Sostenible compta ja amb un total de 29 empreses, després de l'adhesió de quatre noves indústries aquests últims mesos: Agroilla, Sasga Yachts, El Zagal i Seasafe. Indústria Local Sostenible identifica i visibilitza les indústries de les Illes Balears compromeses amb el medi ambient que calculen les seves emissions de gasos d'efecte hivernacle i assumeixen un compromís de reducció. L'Institut d'Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI), ens depenent de la Conselleria d'empresa, Ocupació i Energia, va engegar aquesta iniciativa l'any passat amb l'objectiu de donar eines i facilitar el camí al teixit industrial de les Illes Balears per ser econòmica i energèticament més eficients, i per posar-se al dia davant els reptes derivats del canvi climàtic. A més, les indústries ILS expliquen també amb beneficis en les convocatòries de subvenció de la Direcció general d'Economia Circular, Transició Energètica i Canvi Climàtic, a part de visibilitat a través de la web www.industrialocalsostenible.es, on es poden consultar les empreses adherides. Aquesta plataforma digital també és un punt d'informació per a totes les indústries per estar al dia de les últimes novetats en matèria de normativa, lleis, investigacions i propostes per combatre els efectes del canvi climàtic. Per la seva banda, les empreses que vulguin formar part d'ILS han de tenir IAE industrial i la seu social en les Balears. A més, han de comptar amb una línia de producció activa en les Illes. Una vegada adherides a la marca, han de realitzar un itinerari formatiu en línia sobre petjada de carboni per conèixer els conceptes bàsics i fonamentals per al seu càlcul i gestió en la indústria. Finalment, han de tenir calculades les emissions de gasos d'efecte hivernacle i comprometre's a dur a terme un pla per reduir-los. L'adhesió a la marca es revisarà cada dos anys, moment en què les empreses presentaran un nou càlcul en el qual es constati la reducció de les emissions dels gasos d'efecte hivernacle. L'IDI cada any treu la convocatòria «Xecs» que, a través de la línia Isostenibilitat, subvenciona 14 hores de consultoria per identificar i calcular les emissions de gasos d'efecte hivernacle, i per proposar un pla de reducció d'aquestes emissions.

La marca de garantia Indústria Local Sostenible compta ja amb un total de 29 empreses, després de l’adhesió de quatre noves indústries aquests últims mesos: Agroilla, Sasga Yachts, El Zagal i Seasafe. Indústria Local Sostenible identifica i visibilitza les indústries de les Illes Balears compromeses amb el medi ambient que calculen les seves emissions de gasos d’efecte hivernacle i assumeixen un compromís de reducció. L’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI), ens depenent de la Conselleria d’empresa, Ocupació i Energia, va engegar aquesta iniciativa l’any passat amb l’objectiu de donar eines i facilitar el camí al teixit industrial de les Illes Balears per ser econòmica i energèticament més eficients, i per posar-se al dia davant els reptes derivats del canvi climàtic. 

A més, les indústries ILS expliquen també amb beneficis en les convocatòries de subvenció de la Direcció general d’Economia Circular, Transició Energètica i Canvi Climàtic, a part de visibilitat a través de la web www.industrialocalsostenible.es, on es poden consultar les empreses adherides. Aquesta plataforma digital també és un punt d’informació per a totes les indústries per estar al dia de les últimes novetats en matèria de normativa, lleis, investigacions i propostes per combatre els efectes del canvi climàtic.

Per la seva banda, les empreses que vulguin formar part d’ILS han de tenir IAE industrial i la seu social en les Balears. A més, han de comptar amb una línia de producció activa en les Illes. Una vegada adherides a la marca, han de realitzar un itinerari formatiu en línia sobre petjada de carboni per conèixer els conceptes bàsics i fonamentals per al seu càlcul i gestió en la indústria.

Finalment, han de tenir calculades les emissions de gasos d’efecte hivernacle i comprometre’s a dur a terme un pla per reduir-los. L’adhesió a la marca es revisarà cada dos anys, moment en què les empreses presentaran un nou càlcul en el qual es constati la reducció de les emissions dels gasos d’efecte hivernacle.

L’IDI cada any treu la convocatòria «Xecs» que, a través de la línia Isostenibilitat, subvenciona 14 hores de consultoria per identificar i calcular les emissions de gasos d’efecte hivernacle, i per  proposar un pla de reducció d’aquestes emissions. 

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt