Ara llegint
A partir de divendres ja serà possible visitar Cabrera

A partir de divendres ja serà possible visitar Cabrera

El Parc Nacional Marítim-Terrestre de l’Arxipèlag de Cabrera es podrà tornar a visitar a partir d’aquest divendres 26 de juny. Per accedir-hi s’haurà de complir amb les mesures de seguretat establertes al Reial Decret Llei 21/2020, on s’estableix l’ús obligatori de mascaretes en aquells espais on no es pugui mantenir la distància de seguretat d’un metre i mig.

Així, els visitants del Parc Nacional hauran de dur les mascaretes a l’interior de les golondrines que surten de la Colònia de Sant Jordi, i que són el mitjà per arribar a l’arxipèlag, així com a dins del museu Es Celler. Aquestes instal·lacions tendran, a més, un aforament limitat, amb una capacitat màxima de 90 persones.

Pel que fa als itineraris autoguiats, s’han senyalitzat per tal d’adaptar-los i afavorir que es transitin en un únic sentit. En aquells camins on hi hagi doble sentit, els visitants hauran de circular sempre per la seva dreta. D’altra banda, els itineraris que es facin amb guia, s’hauran de concertar amb l’equip al port de Cabrera. Es podrà visitar l’esplanada del Castell, tot i que no es podrà accedir a l’interior del monument.

L’equip de guies i informadors rebrà el públic al port per facilitar la informació sobre les mesures adoptades per adaptar l’espai natural protegit així com les mesures higièniques a seguir. L’espai, a més, facilitarà dispensadors de gel hidroalcohòlic en diversos punts de Cabrera.

Des de la direcció del Parc han recordat la importància de dur la mascareta tant als interiors com en aquells llocs on no es pugui mantenir la distància de seguretat; la higiene freqüent de mans i respectar el metre i mig entre persones.

El Patronat de Cabrera, que s’ha celebrat aquest dijous, ha repassat, entre d’altres punts de l’ordre del dia, aquestes mesures d’adaptació i les actuacions fetes durant l’estat d’alarma. A més, s’hi ha guardat un minut de silenci per la mort de la cap de secció de conservació del Parc Nacional, Magdalena Carbonell.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt