Ara llegint
Una setantena de productors agroalimentaris balears, a la plataforma nacional digital “Productos de aquí”

Una setantena de productors agroalimentaris balears, a la plataforma nacional digital “Productos de aquí”

Una setantena de productors agroalimentaris de les Balears s’integraran a la plataforma digital, de caràcter nacional, ‘Productos de aquí’, segons ha informat avui dematí el Govern Balear. En concret, els productors de les Balears comptaran amb un espai web propi dins la plataforma on es podran consultar els productes que ofereixen, en la majoria, petits productors agroalimentaris de les Illes. Es tracta de productors de formatge, oli, vi i confitures, entre d’altres. Aquesta plataforma permet fer recerques i contactar directament amb els productors de qualsevol punt d’Espanya, i encomanar els productes locals de cada lloc.

La iniciativa ha estat coordinada per la direcció general de Polítiques per a la Sobirania Alimentària, de la conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació. Segons la directora general, Paula Valero, l’objectiu és «donar a conèixer i promoure el consum de productes illencs, també fora de les Balears». D’aquesta manera, explica, «seguim donant suport als productes locals, en un moment en què la crisi actual, ha col·locat l’activitat del sector primari com un element de creixement econòmic propi». És una acció més que desenvolupa la direcció general per promocionar els productes de les Balears, tant en el mercat interior com exterior.

La plataforma ‘Productos de aquí’ fou creada el passat mes d’abril per donar resposta a la comercialització i promoció digital dels productes agroalimentaris d’arreu d’Espanya. Actualment compta ja amb més de 400 productors locals de comunitats com Astúries, Galícia, Madrid, Catalunya, València, Andalusia, Extremadura, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, i La Rioja. Ara, s’hi sumen els productes agroalimentaris de les Balears. La plataforma permetrà fer recerques ajustades a les singularitats de cada illa, gràcies a l’eina de geolocalització. Els usuaris poden contactar directament amb els productes locals mitjançant enllaços directes a les webs, botigues en línia, xarxes socials o simplement amb una trucada de telèfon.

La direcció general de Polítiques per a la Sobirania Alimentària ha remès un formulari d’inscripció als productors interessats, on han d’indicar les dades de contacte i la descripció d’allò que ofereixen.

Aquesta plataforma va sorgir durant l’estat d’alarma per la COVID-19 amb l’objectiu de potenciar el sector agroalimentari local i facilitar l’accés a productes diferenciats i de qualitat, així com afavorir la comercialització directa.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt