Ara llegint
Acampaesport, onze torns, 1.500 infants i un 21% més de participació que l’any passat

Acampaesport, onze torns, 1.500 infants i un 21% més de participació que l’any passat

Acampaesport, les estades esportives per a infants i adolescents organitzades pel Consell de Mallorca, han estat tot un èxit aquest estiu, segons el balanç realitzat des d’aquesta institució. Durant els onze torns que s’han fet aquesta temporada, hi han participat 1.546 nins, un 21% més que al 2021. Les estades, que enguany s’han celebrat a la Colònia de Sant Pere, a Artà, s’han convertit en un dels programes de l’àrea d’Esports amb més demanda.

El Consell de Mallorca ha fet millores en el programa, un dels més demandats per les famílies, com l’ampliació de les places mitjançant la cobertura total d’aforament del Casal de Colònies de Sant Guillem i Sant Antoni, donada l’alta demanda del programa.

Segons ha afirmat el conseller de Transició, Turisme i Esports, Andreu Serra, «Acampaesport permet que infants i joves practiquin esport i lleure en un marc natural com és el de Llevant i té per objectiu oferir una alternativa a la conciliació familiar durant les vacances escolars». Per la seva banda, la directora insular d’Esports, Marga Portells, ha afegit que «hem augmentat el nombre de places en gairebé 400, donat l’alt nombre de preinscripcions que aquest estiu varen superar les 7.000, i preveim seguir ampliant-les en un futur amb nous espais i més inversió».

El 2022, com a novetat, s’ha ampliat el rang d’edat màxima per apuntar-se dels 16 als 17 anys, donant així més cobertura al grup adolescent que disposa de menys activitats en l’oferta estival, una demanda que les famílies havien fet. 

Acampaesport posa a l’abast de les famílies una activitat multiesportiva de set dies en què els infants i adolescents practiquen fins a 40 activitats, repartides per grups d’edat i impartides per monitors titulats. Una intensa agenda que inclou esports individuals i d’equip, activitat nàutica i tallers. Així, els participants practiquen modalitats poc conegudes com rugbi, hoquei, scooter, gimnàstica acrobàtica, mini tennis, o les aquàtiques, piragüisme i paddle surf

Enguany s’han introduït noves activitats, com per exemple, BTTbody board i snorkel. També tallers nous, un de reciclatge a partir de la recollida de residus a la platja, un de nusos d’escalada o el de tir de fona, que ha tengut una bona acollida, on no només es practica aquesta modalitat 100% local, sinó que se n’explica la història i l’origen.

Acampaesport en xifres

El 2017 la Direcció Insular d’Esports, vinculada al Departament de Transició, Turisme i Esports del Consell de Mallorca, va posar en marxa l’Acampaesport. Des dels inicis, han passat pel programa gairebé 10.000 infants, s’hi han incorporat activitats i esports nous i s’ha mogut per diferents àrees geogràfiques illenques. 

En termes numèrics, enguany la participació –assignada mitjançant un procés de preinscripció i sorteig posterior– ha comptat amb bastant paritat tant en edats com en gènere, ja que dels 1.546 infants i joves, 759 han estat nins i 788 nines, i 777 d’edats compreses entre els 8 i els 11 anys, i 769 de 12 a 17. L’activitat esportiva del Consell de Mallorca, també reserva unes places NEE per a infants amb necessitats especials, que suposen un 2% del total.

L’àrea d’Esports vol cercar nous espais a l’illa que compleixin els requisits per ampliar l’activitat el 2023 i, d’aquesta manera, anar ampliant l’oferta any rere any.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt