Ara llegint
Agricultura reuneix les organitzacions del sector per encetar un debat sobre ajuts al transport

Agricultura reuneix les organitzacions del sector per encetar un debat sobre ajuts al transport

Agricultura reuneix les organitzacions del sector per encetar un debat sobre ajuts al transport

La Conselleria d’Agricultura ha reunit les principals organitzacions agràries de les Illes Balears així com les cooperatives agrícoles per analitzar i informar sobre l’estat de diverses línies d’ajudes al sector, així com obrir un primer debat sobre les ajudes al transport.

A la trobada, que ha estat presidida pel conseller d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, Joan Simonet, hi han assistit també el director general d’Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural, Fernando Fernández; el gerent del Fogaiba, Joan Coll, i representants d’Asaja Balear, Unió de Pagesos, Upa-Aia, Agrame, Fagme i Cooperatives Agroalimentàries de les Illes Balears.

“Amb aquesta reunió demostrem que continuem fent feina de la mà del sector perquè és molt necessari conèixer les seves inquietuds i aportacions per poder fer un sector més rendible i adaptat a les noves polítiques de sostenibilitat que ens marca Europa”, ha subratllat el conseller Simonet.

El procés de pagament de les bestretes de la PAC 2023 i els avanços en la resolució de les línies de l’INEA (ajudes a les inversions) han estat els primers punts que s’han exposat. En aquest sentit, ja s’ha avançat que hi ha previst un nou pagament de la PAC pels pròxims dies. Quant a l’INEA, s’ha pogut incrementar el pressupost inicial, passant de 6 milions a 9,36 milions encara que s’estan analitzant expedients. A més, s’ha anunciat que està previst convocar a final d’aquest any una nova convocatòria de les ajudes per a la incorporació dels joves agricultors (CEJA).

Ajuda a la Fruita Seca

A més, dins aquesta reunió s’han pogut donar dades quant a la primera convocatòria (2021-2022) inclosa dins el pla de reestructuració de la fruita seca; línia que s’ha pogut incrementar en 400.000 euros i fer així un total aproximat de 2,7 milions d’euros. Així, s’han presentat un total de 120 expedients, dels quals 42 ja compten amb una resolució positiva (rebran entre tots els beneficiaris uns 650.000 euros); 70 tenen una aprovació parcial (per valor d’1,7 milions d’euros) i els vuit expedients restants han estat rebutjats.

A més, s’han valorat les dades inicials de les ITC 2023 (ajudes a l’indústria agrària), s’ha explicat la nova adaptació de la gestió del Registre d’Explotacions Agràries i s’ha analitzat la convocatòria de les ajudes per entitats col·laboradores per a la campanya de la PAC.

Per finalitzar, des d’Agricultura s’ha volgut fer una primera passa pel que fa a les ajudes al transport i s’ha presentat una primera proposta per tal de debatre amb les Opes i cooperatives el millor sistema.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt