Ara llegint
Cabrera centra avui una jornada científica dedicada al Parc Nacional Marítim-Terrestre

Cabrera centra avui una jornada científica dedicada al Parc Nacional Marítim-Terrestre

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha inaugurat avui dematí la IV Jornada de Recerca Científica al Parc Nacional Marítim-Terrestre de l’arxipèlag de Cabrera que, enguany s’ha desenvolupat al Centre Flassaders de Palma, tot i que també s’ha pogut seguir de manera telemàtica.

Mir ha destacat “la importància que té per al Parc Nacional la consolidació d’una cita d’aquestes característiques on es demostra que Cabrera no és només la joia de la corona ambiental de les Illes Balears sinó un laboratori que pot aportar dades de gran rellevància per solucionar alguns dels reptes ambientals que encara la Mediterrània aquest segle”.

Per la seva banda, la directora del Parc Nacional, Francesca López, ha destacat la gran varietat dels temes tractats a les ponències i ha agraït “la dedicació i treball de tot el personal que fa feina a Cabrera”.

Les jornades de recerca s’organitzen des de 2018 i tenen com a objectius principals millorar la transferència de coneixements entre el món científic, les administracions i els agents socials i econòmics; generar consciència i compromís social sobre la importància dels valors de Cabrera i crear sinergies entre els diferents actors implicats per a dissenyar les polítiques públiques.

Enguany, s’han programat sis xerrades i una taula rodona. El filòleg Cosme Aguiló dissertarà sobre la toponímia a l’arxipèlag mentre que la doctora Ana Sanz, investigadora de l’IMEDEA-UIB, comentarà el resultat del darrer seguiment de virots i nonetes al Parc Nacional. Gabriel Morey (Fundació Save The Med) i Agustí Torres (SharkMed) oferiran una xerrada sobre els “Elasmobranquis pelàgics a l’entorn de Cabrera” mentre que el doctor Diego Álvarez Berastegui (IEO) posarà el focus en “Cabrera en el centre del centre de l’ecologia dels grans migradors oceànics”. D’altra banda, la doctora Iris Hendriks (IMEDEA-UIB) parlarà sobre els “Indicadors del canvi climàtic en àrees costaneres”.

Finalment, la doctora Carme Alomar (IEO) i María Elisa Martínez (Proyecta Consultoría) presentaran el projecte Plastic Busters MPAs finançat pel programa Interreg Med i del qual és soci la Direcció General d’Espais Naturals i Biodiversitat. El Parc Nacional és un dels espais pilot on es desenvolupa aquest projecte que té l’objectiu d’abordar l’impacte sobre els residus marins a les àrees protegides costaners i pelàgiques.

La Jornada es tancarà amb una taula rodona que tractarà sobre les polítiques de conservació del medi marí que s’haurien d’aplicar a la part ampliada del Parc Nacional.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt